ANA SAYFA > ÇEVRE > Kocaoğlu'ndan Yamanlar Katı Atık Tesisi açıklaması

Kocaoğlu'ndan Yamanlar Katı Atık Tesisi açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu'ndan Yamanlar Katı Atık Tesisi açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özel bir televizyon kanalında konuk olduğu programda Karşıyaka'yı yakından ilgilendiren Yamanlar Katı Atık Tesisi konusunda açıklamalarda bulundu.

Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini ve yaptıkları çalışmalarla bu konuda çok mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, iki önemli sıkıntıları olduğunu belirterek özetle şunları söyledi: “Biri "katı atık bertaraf tesisi", diğeri de "Büyük Körfez" projesi. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Yamanlar için ilgili bütün kurumlardan ön ÇED başvurumuza  olumlu görüş geldi. Ardından ÇED alınması için ihaleye çıktık. Yüklenici firma aldı, çalışmaları sürdürüyor. Bakanlığa müracaat etmek için 15 kurumdan olumlu görüş almamız gerekiyor. Yer altı suyunun susuzlaştırılmasıyla ilgili 9 Eylül Üniversitesi bir proje yaptırdı. DSİ olumlu görüş verdi. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü'nden görüş talebimiz var. Seçimden sonra ilk ziyaretimi Veysel Eroğlu ve Binali Yıldırım'a yaptım. Konuyu detayları ile görüştük. Ama o görüşü bir türlü alamıyoruz. Geçenlerde Binali Yıldırım Bey'e ulaştık. Takip ettiğini ve desteklediğini söyledi ama bir gelişme olmadı. Bürokraside gerekçe bitmez. Eğer gerekçe üretmek isteniyorsa, ömür boyu gerekçe üretilir. Ön ÇED için iki tane olumlu raporu olan kurum şimdi ÇED'i vermiyor. Artık engel demiyorum. Avrupa'ya gidiyorsunuz kentlerin içinde bu tesisler var. 2005'ten beri yer arıyorum. Şimdi ‘olmayacak duaya amin’ demek için başka yerler öneriliyor. 3 yıldır bu yerle uğraşıyorum. Yamanlar’da bu tesisin yapılması için Çevre Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kim ne diyorsa o şekilde yapacağım. Hangi teknolojiyi istiyorlarsa kuracağım. ‘Yanağında bir beni eksik’ diyorlarsa bir de ‘ben’ koyduracağım. Gelin tartışalım, biz burada hazırız. Katı atık bertaraf tesisiyle 10 yıldır uğraşıyorum. Bu kentin çöpü ne olacak? Oraya olmaz, nereye olur? Olmazsa niye olmaz? Almanya'da elin oğlu kentin göbeğine yapıyor da aynı teknolojiyle biz de niye olmuyor”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muharrem Candaş Spor Salonu’nun açılış tarihi belli oldu
Sonraki Haber Kaf Kaf, Uşak deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?