ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu:''AKP 'Çamur At İzi Kalsın' Politikası Uyguluyor''

Kocaoğlu:''AKP 'Çamur At İzi Kalsın' Politikası Uyguluyor''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu:''AKP 'Çamur At İzi Kalsın' Politikası Uyguluyor''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti’nin İzmir’de 13 yıldır ‘çamur at izi kalsın’ politikası uyguladığını ileri sürdü.

Katıldığı bir televizyon programında AK Parti’yi eleştiren Aziz Kocaoğlu, “13 senedir ‘çamur at izi kalsın’ politikası uyguluyorsunuz ve oylarınız yokuş aşağı gidiyor. Gelsinler bana, İzmir’de nasıl sevileceklerini, İzmir’de nasıl başarılı olacaklarını, oylarını nasıl artıracaklarını söyleyeyim. Oyları yüzde 36.5’tan yüzde 26’ya düşmesin. İzmir’e hizmet etsinler, İzmir’i sevsinler, İzmirli’yi sevsinler, rencide etmesinler. Seçim atmosferinde bin proje, bin 500 projeyle uçtu gitti. Bunlar yanlış şeyler. İzmirli’nin problemini çözmek, İzmirli’ye şaşı bakmamak, İzmirli’ye sahip çıkmak, İzmirli’nin arkasında durmak gerekir.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel bir televizyon kanalındaki programa katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir stratejisini 'küçük siyaset' ve 'çamur at izi kalsın politikası' olarak özetleyen Başkan Kocaoğlu, “13 senedir bunu yapıyorsunuz ama oylarınız yokuş aşağı gidiyor. Gelsinler bana, İzmir’de nasıl sevileceklerini, İzmir’de nasıl başarılı olacaklarını iki cümleyle anlatayım” dedi

Başkan Kocaoğlu, koalisyon senaryolarına ilişkin soruyu “CHP şu anda dünya kamuoyunda, siyasi çevrelerde, dış politikada ve finans çevrelerinde yıpranmadığı için bana göre AKP’ye göre güvenilir durumda. Gönlümden ne geçiyor öğrenmek isterseniz, 3 partili koalisyonun daha güçlü olacağına inanıyorum” dedi. Kocaoğlu, “AKP ile CHP arasında kurulacak bir koalisyon sağlıklı sürdürülebilir mi?” sorusu üzerine de şunları söyledi: “Samimiyet varsa, güven tesis edilmişse bütün sorunlar ve işler halledilir. Önemli olan samimi olmak. Her iki taraf için de söylüyorum. Önemli olan birbirine güvenmektir. İş aleminin, dünya finans çevrelerinin, uluslararası politika arenasının size itimat etmesi, güvenmesi gerekmektedir. Bunu sağladığınız müddetçe, zaten ekonomi de iyileşir. Şu anda mesela bir CHP-AKP koalisyonu yüzde 65-66’ya hükmediyor. Buna MHP’yi eklediğinizde yüzde 82-83’ü buluyor. Böyle güçlü bir koalisyon birçok radikal kararı alabilir. Özetle halk seçimin sonucu olarak demiştir ki; ‘Tek parti iktidarından yoruldum. Tek parti iktidarı da yoruldu, ülke de yoruldu, belli sorunlar yaşandı, biz bunları gördük, bunu demokrasi içerisinde çözmek istiyoruz. Bunun için de böyle bir tabloyu sizin önünüze koyduk, siz de oturun şapkanızı önünüze alın ve bu ülkeyi yönetin, bu ülkeyi kalkındırın, bizim lokmamızı büyütün, iş sağlayın, aş sağlayın’”

“GELSİNLER ANLATAYIM”

Başkan Aziz Kocaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir yöneticilerinin sıkça tekrarladığı eleştiriler konusunda da şunları söyledi: “Ta eski İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’tan bu yana Harmandalı’ya gider, fotoğraf çektirirler. Ama 10 senedir katı atık bertaraf tesisinin yeri konusunda kendi partileri, yani AKP yer konusunda devamlı problem çıkartıp engellerken, il başkanlarının sadece ve sadece küçük siyaset, çamur at izi kalsın politikasıyla bunları söylemesi enteresan. 13 senedir bunu yapıyorsunuz ama oylarınız yokuş aşağı gidiyor.”

AKP İl Başkanı’nın, Körfez Projesi’ni samimiyetle ve iyi niyetle takip etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “ÇED sürecini çözer, destek olur. Katı atık bertaraf tesisinin yeri, evrakları hazırlandı ,ÇED süreci başladı; burada destek olur. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Körfez Projesi ile yakından uzaktan alakası yok. Seçim öncesinde geldi, ‘Çalışma başlattım, talimat verdim müsteşarıma, körfezi ben kurtaracağım’ dedi. Ne talimatı verdin, nasıl bir çalışma yapıyorsunuz? Bunun ihalesi yapılmış, sorsan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sana iki cümlede söyleyecek. Devlet Demiryolları’nı arasan, zaten işi ortak yapıyoruz; sana söyleyecek orada ne yapılıp yapılmayacağını.. Her şeyin tamam olduğunu, sadece ÇED sürecinde destek olman gerektiğini anlatacak. Bitmiş işin projesi mi olur? Seçim atmosferinde 1000 proje, 1500 projeyle uçtu gitti. Bunlar yanlış şeyler. İzmirli’yi sevmek, İzmirli’nin problemini çözmek, İzmirli’ye şaşı bakmamak, İzmirli’ye sahip çıkmak, İzmirli’nin arkasında durmak gerekir.”

KÖRFEZ'E TÜP GEÇİT

Körfez’e tüp geçit konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, projeye olumsuz yaklaşmadıklarını, kentliyle birlikte, aklı ve bilimi kullanarak projenin masaya yatırılarak karar verilmesi gerektiğini hatırlattı. Projeyi görmeleri gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bana göre tüp geçit olmasında fayda var. ‘Bunun oradan şu kadar kilometre doldurdum; oradan karadan, buradan havadan geldim’ olmaması gerekir. İki taraftaki doğal sit alanlarının da alttan tüp geçitle geçmesi gerekir. Bunun derinliğinin minimum 20 metre olması gerekir. Bu liman 16 metreye kadar kazılacak. Derin tünelle yapılırsa, bu işe benim hiçbir itirazım yok, bunu da çıkar savunurum. Ama ‘oraya kadar ada yaptım, buraya kadar yol yaptım’ olmaz. Ben sirkülasyonu hızlandırmaya çalışıyorum, siz gelip sirkülasyonu kısıtlayacak bir şey yaparsanız, buna kentli de karşı çıkar, bilim de karşı çıkar. Körfez’in temizlenmesi için sirkülasyon kanalı açmak istiyoruz. 2 yılı aşkın süredir Körfez Projesi ÇED onayı bekliyor. İki proje aynı anda değerlendirilmelidir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zeytinyağı fiyatları yükseldi, taklitleri çoğaldı
Sonraki Haber İzmir'de en büyük sofrası engellilere ve ailelerine

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?