ANA SAYFA > SPOR > Kocaoğlu: Statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdik, hiçbir şey talep etmedik

Kocaoğlu: Statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdik, hiçbir şey talep etmedik

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: Statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdik, hiçbir şey talep etmedik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdiklerini ve hiçbir şey talep etmediklerini belirterek, "Mahkeme hukuki olmayan bir durumu tespit etti ve bu karar nedeniyle belediye suçlandı. Yapılması gereken hatanın giderilmesidir. Bunu bir siyasi polemik haline getirmek yerine hukukun öngördüğü düzeltmenin yapılması gerekir. İki kurumun bir araya gelmesiyle 15 dakika içinde çözülebilecek bir konudur" diye konuştu.

2011 seçimlerinden beri İzmir'de statlar konusunun gündeminde tutulduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Ortada ne bir stat var, ne bir proje var. Eğer belediye ise problem biz mülklerimizi de verdik. Hem Bakanlığın önünü açarak, hem de Bornova ve Tire statlarını yaparak spora nasıl baktığımızı göstermiş olduk" dedi.

Stat tartışmaları konusunda adeta içini döken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Her ağızdan bir ses çıkıyor. Top dönüyor dolaşıyor, Büyükşehir Belediyesi'nin üstünde kalıyor. Konuşurken herkesin bilmesi gerekir ve  herkesin elini vicdanına koyması gerekir ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi spor konusunda da üstüne düşmeyen yatırımları gerçekleştirmek için çaba göstermiştir, yatırımlar yapmıştır. Tıpkı diğer konularda olduğu gibi” diye konuştu. Bugün Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullandığı spor salonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını, 10 bin kişilik Halkpınar Spor Salonu’nun parasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu salonun tapusu bizde. 49 yıllığına Gençlik Spor Genel Müdürlügü'ne tahsis ettik. 25 tane çok amaçlı spor salonu yaptık.  Başkaları ‘Stat yapacaktık, yapmayacaktık; annem bırakmıyor, babam bırakmıyor; estek oldu köstek oldu derken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Stadı’nı bitirmek üzeredir. Bir de bu konuşulan stadlar kadar büyüklükte, Tire'ye yaptığımız stat da belli bir noktaya gelmiştir. Her seferinde diyoruz ki, hizmetin siyaseti olmaz;  olmaması gerekir. Bu bizim statlar niye böyle lastik gibi seçimden seçime sündürülür bırakılır, sündürülür bırakılır? Niye her seçimde malzeme olarak kullanılır? Alt tarafı 12-13 bin kişilik stat! İşte biz birini yaptık, diğerini de yapıyoruz. 50 milyon TL olsun, 100 milyon olsun, 200 milyon olsun! Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi için paradır ne de koskoca  Spor Bakanlığı için… Ama sayın siyasiler tarafından o hale getirildi ki, sanki bu iki tane stat  İzmir'i kurtaracak. Bunu Aliağa-Menderes için söyle, Çandarlı Limanı için söyle; bunu Büyük Körfez projesi için söyle, çevre yolu için söyle! Ama iki tane stat için konuyu bu boyuta taşımak ne İzmir'e yakışıyor ne de ülkemize..” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erkek Pantolonunda Sıradışı Marka
Sonraki Haber Ak Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na: İzmir'in spor kulüplerini bir inat uğruna yok etmeyin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?