ANA SAYFA > GÜNDEM > KOCAOĞLU: METRO İLE İLGİLİ KARALAMA PROPAGANDASI YAPILIYOR

KOCAOĞLU: METRO İLE İLGİLİ KARALAMA PROPAGANDASI YAPILIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KOCAOĞLU: METRO İLE İLGİLİ KARALAMA PROPAGANDASI YAPILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı süren metroyla ilgili kara propaganda yapıldığını belirtti. Kocaoğlu, Urla'da katıldığı programda metro çalışmaları ve ulaşım düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Metro konusunda son günlerde kara propaganda yapıldığını savunan Kocaoğlu, iddiaların akıldan ve bilimden uzak, "çamur at, izi kalsın" mantığıyla yapıldığını söyledi. Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"Yüklenici firma, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve proje-kontrol firması her aşamada, her çıkan problemde nasıl çözüleceği, üniversitelerden, konunun uzmanlarından nasıl destek alınacağı konusunda birlikte hareket ediyor. 13 metre son kalan yeri geçmek için 9 ay proje bekledik. Şimdi metronun bittiğinin, deneme seferlerinin başladığının, metronun önümüzdeki günlerde açılacağının haberini alan, bu kente negatif haber ve negatif enerji salmayı kendisine prensip edinmiş kişi ve gruplar, burayı millet kullanmasın diye bir propaganda içine girdi. Bizim bir kabahatimiz varsa söyleyip eleştirin, ama metroyu kullanacak 4 milyon insanı ürkütemezsiniz, korkutamazsınız, buna hakkınız yok. Projesine uygun olarak yapıldı, öyle de çalışacak."
Ulaşım düzenlemesine de değinen Kocaoğlu, bu konuda 7 – 8 yıldır çalışma yaptıklarının, 2007 yılında başlatılan "90 dakika tek bilet" uygulamasının devamı olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, düzenlemenin "çocukluk hastalıklarını gidereceklerini", İzmirlilerden destek beklediklerini belirterek, "Bu sistemin çok daha yararlı olduğu, ulaşımı, trafiği rahatlattığı ve dünyada büyük kentlerde uygulanan bir sistem olduğu tramvay bittiğinde, metro bitip Narlıdere'ye devam ettiğinde ve önümüzdeki ağustos ayında Torbalı İZBAN hattı açıldığında daha net görülecek, sistem bu şekilde daha da oturacak" diye konuştu.
Bu düzenlemeyle ilgili karalama kampanyası olduğunu öne süren Kocaoğlu, "bunu siyasilerin yapabileceğini, ancak toplumu tarafsız bilgilendirme görevi olan basın mensuplarının yapamayacağını, yapmaması gerektiğini, böyle bir şeye hakkı olmadığını" söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFTAR YEMEĞİNE YÜCEL VE KORKMAZ DA KATILDI
Sonraki Haber AFYON'DA İŞKENCE GÖRDÜ, İZMİR'DE ŞİFA BULDU...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?