ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu: ''Herkesin devlete ve millete sahip çıkması gerek''

Kocaoğlu: ''Herkesin devlete ve millete sahip çıkması gerek''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: ''Herkesin devlete ve millete sahip çıkması gerek''

İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “söylemde değil eylemde birlik” istedi; “Bunu ağız ucuyla değil yürekten, inanarak söyleyelim” dedi.

İzmir'deki üç Boşnak köyünden biri olan Urla Nohutalan'da düzenlenen "Kavun Festivali" bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle yapılan festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalle birlikte Nohutalan'ın her yıl biraz daha geliştiğini söyledi. Üç yıl önce toprak zeminde yapılan festivalin bu yıl üstü kapalı özel olarak düzenlenmiş bir alanda gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, festivalin Nohutalan ekonomisine hareketlilik getirdiğini belirterek, "Gençlerimizin tarımdan, topraktan, hayvancılıktan kopmaması; burada belli bir kazanca, yaşam kalitesine ulaşması için çalışıyoruz" dedi. 

Devlete ve millete sahip çıkalım
Son günlerde yeniden alevlenen terör eylemlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yine vatan evlatlarımız şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok zor günlerden geçiyoruz" diye konuştu. Nohutalan'ın Balkan coğrafyasından gelen yurttaşların buluştuğu bir köy olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Bosna'dan, Arnavutluk'tan, Makedonya'dan farklı bölgelerden geldiler, Anadolu'yu yurt edindiler. Aramızda bir problem var mı? Hepimiz kültürümüzü, gelenek-göreneklerimizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bu ulu çınarın altında yaşamıyor muyuz? O zaman herkesin, ama herkesin, istisnasız herkesin, en yukarıdan en aşağıya kadar devleti, milleti yüceltmesi, devlete ve millete sahip çıkması lazım. 15 Temmuz'a kadar demokrasiyi ağzımıza alamıyorduk. Bugün en çok demokrasi, bugün en çok özgürlük, bugün en çok barış konuşuluyor. Bu evrensel değerleri sürekli geliştirmek zorundayız. Onun için herkes 15 Temmuz öncesinde kafasında bulunan düşünceleri, kendi ajandasını bir tarafa bırakmak zorundadır. İçerde ve dışarıda çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ben de biliyorum, Türkiye Cumhuriyeti'ne hiç bir şey olmaz. Ama bu durumdan en az zararla, en gazi ve şehitle kurtulmak amaç olmalıdır. Onun için birlik beraberliği söylemde değil eylemde gerçekleştirelim, ağız ucuyla değil yürekten, inanarak söyleyelim. O zaman eminim, Türkiye Cumhuriyeti'nin önünde hiçbir güç duramaz. 69 yaşında, en az 60 senedir çalışan bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Emin olun, bunun küçük bir örneğini 4 milyon 200 bin nüfuslu İzmir'de 12 senede layıkıyla başarmış, katılımcı demokrasiyi uygulamış, hep birlikte projelere karar vermiş, en borçlu belediyelerden birini en güçlü kurumlarından biri haline getiren biri olarak söylüyorum." 

Uyar: Biz çok şanslıyız
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise tarımsal kalkınmayı sağlayacak hizmetler üretmenin yerel yöneticilerin görevi olduğunu belirterek, “Biz bu anlamda çok şanslıyız. Arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ne zaman ihtiyaç duysak, bir telefonla sorunlarımıza derdimize çare arıyorlar” diye konuştu. 

Nohutalan’a Büyükşehir desteği
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise Nohutalan'ın Balkanlar'dan göç edenler tarafından kurulan bir köy olduğuna dikkat çekerek, “Bu köye göç edenler, bulundukları yerde zulme uğradıkları için Türkiye'ye geldiler. Anayurtları onlara kucak açtı. Onlar da sonsuza kadar yaşayacak Cumhuriyet'e sadık vatandaşlar olarak bu ülkeye hizmet ettiler ve etmeye devam ediyorlar” dedi. Baysak, Nohutalan Festivali'nin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle her yıl daha da büyüdüğüne dikkat çekti.

En iyi kavun yarışması
Festival etkinleri kapsamında "en iyi kavun' yarışması da düzenlendi. Jürinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonrasında birici seçilen Nevzat Eroğlu'nun madalyasını Başkan Aziz Kocaoğlu taktı. İkinci Sibel Eroğlu ödülünü Kaymakam Sefa Demiryürek'ten, üçüncü Aysun Akova  ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'dan aldı. Nohutalan Kavun Festivali 4 Eylül Pazar günü de devam edecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bir tam oğlağı 10 dakikada yediler
Sonraki Haber Karşıyaka İEF'nin yıldızı oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?