ANA SAYFA > SPOR > Kocaoğlu: ''Ben Örnekköy'ü savunayım, siz Yalı'yı savunun''

Kocaoğlu: ''Ben Örnekköy'ü savunayım, siz Yalı'yı savunun''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: ''Ben Örnekköy'ü savunayım, siz Yalı'yı savunun''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin yerel radyolarından Romantik Türk, Can Radyo ve Yıldız FM’in ortak yayınına katılarak Gökhan Kafalı, Abdullah Polat ve Melih Bingöl’ün sorularını yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, İzmir'in en çok tartışılan sorunlarından birisi olan statlar konusunda da açıklamalarda bulundu.

“Konuşuyorlar, ‘Göztepe stadını, Karşıyaka stadını yapamadım çünkü Büyükşehir dava açtı’ diye.. Bunlar hikaye. Alsancak Stadı’nın iznini iki yıl önce verdik; çivi çakılmadı. Ben anlamıyorum bu işlerden. Biz Bornova Stadı’nı bitirdik mi kardeşim? Tire stadını bitiriyor muyuz? Ben bunu bilirim, gerisi hikaye..." diyen Başkan Kocaoğlu, "Karşıyaka Belediye Başkanımızla konuştum, rica ettim. 2700 metrekarelik Türkiye’nin en kıymetli kara parçalarından birini ‘Buyurun stat yapın' diye verdi. Bir kuruş talep etmedi. Biz Büyükşehir olarak, Göztepe Stadı’ndaki 1426 metrekare arazimizi, ki bu da İzmir’in en kıymetli arazilerindendir, karşılıksız verdik. Yine Alsancak Stadı’ndaki 4236 metrekare yerimizi bir kuruş bedel istemeden ‘stat yapabilirsiniz’ diye meclisten karar çıkarttık, verdik. Bunların toplam bedeline bakınca, stat maliyetinden fazla çıkar. Biz bunu görev olarak yapıyoruz ama Örnekköy’deki 80 dönümlük yere niye spor kompleksi yapılmıyor? Ki arkasında bir 80 dönüm daha hazine arazi var. Menderes Belediyesi ile Menderes’e stat yapmaya kalktık, bir kısmı Tekeli Köyü’nden gelen bölümüne.. Şimdi ‘Stat orada olmasın’.. Niye? Çünkü stat Göztepe’ye yapılacak. Bu işler inatlaşmakla, ille ‘benim dediğim olmalı’ diye düşünmekle olmaz. Bunları aşın artık. Uzlaşı kültürü diye bir şey var. Oturalım masaya, ben Örnekköy’ü savunayım siz Yalı’yı savunun. Koyalım doneleri ortaya.. Spor mu yapacağız, dükkan kirası mı alacağız, siyaset mi yapacağız? Olmaz böyle şey” diyerek sözlerini noktaladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Muğla deplasmanında
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da hazırlık karşılaşmaların tarihleri belirlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?