ANA SAYFA > EKONOMİ > KOBİ'lere müjde

KOBİ'lere müjde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KOBİ'lere müjde

AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu üyesi Necip Kalkan esnafın merakla beklediği Ticari İşlemlerde Taşınır Rehini Kanunu Tasarısı’nı komisyonda kabul edildiğini belirtti. Tasarı ile küçük ve orta büyüklükteki esnafın (KOBİ) finansmana erişmesindeki talep edilen teminatlarında oluşan zorlukları büyük ölçüde aşacağını müjdeledi.

Ticaretle uğraşan esnafın bundan böyle yıllık ürün veren ağacından, alacağına, tarımsal ürününden, süt veren hayvanına, dükkanındaki stoğa kadar her türlü sermayesini teminat yapabileceğini belirten Kalkan, “Esnafımızın sermayesini arttırarak daha büyük rakipleriyle rekabet etmesi kolaylaşacak. Rehne konu taşınırların kapsamı genişletilerek, taşınır rehninde aleniyetin sağlanması, rehnin paraya çevrilmesinde alternatif yolları sunarak finansmana erişimi kolaylaştırılacak” diye konuştu.

Rekabet finansmana erişim ile kolaylaşacak

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonunda kabul edilen tasarı ile KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaşacağına, büyük işletmeler karşısında dezavantaja neden olan zorlukların aşılacağına dikkat çeken Kalkan, “KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması, rekabet güçlerinin arttırılması ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisinin dengeli ve istikrarlı büyümesine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan kanun tasarısı komisyonda kabul edilmiştir. Bu kanun tasarısı ile işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan düzenlemeler hayata geçirilecektir” dedi.     

KOBİ’lerin istikrar içinde büyümesi ülkemizin için önemli unsurudur

Ulusal ekonomilerin gelişmesi ve korunması bakımından önemli işlevler üstlenen küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) Dünya ekonomisindeki rolünün her geçen arttığına dikkat çeken Kalkan, “KOBİ’ler ülkelerin sosyal sisteminin istikrar içerisinde dengeli büyümesinin önemli unsurdur. Ülkemizde 2002 yılından bu yana AK Parti iktidarı ile yaşanan istikrarlı ekonomik büyümesinde Anadolu’da faaliyet göstermeye başlayan KOBİ’lerin önemli katkısı olmuştur. Ancak KOBİ’lerin gelişimini olumsuz etkileyen ve faaliyetlerini istikrarsızlaştıran başta finansmana erişim güçlüğü olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaştırmaktadırlar. Önümüzdeki günlerde yasalaşacak kanun tasarısı ile KOBİ’lerin bu sorunları büyük ölçüde çözülecektir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Arıtma tesisi kuruldu, su bekleniyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?