ANA SAYFA > İZMİR > Kızılçullu gençlerinden TÜBİTAK’ta derece

Kızılçullu gençlerinden TÜBİTAK’ta derece

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kızılçullu gençlerinden TÜBİTAK’ta derece

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Türkiye finalinden dereceyle döndü.

Merkez öğrencilerinden Asil Söylev ve Miraç İrtegün, öğretmenleri Meltem Gönülol Çelikoğlu danışmanlığında hazırladıkları “Lazer Benek Yöntemi ile Tavuk Etindeki Bozulmaların Temassız ve Tahribatsız Olarak Tespit Edilmesi” adlı projesi yarışmada değerlendirmeye alındı.  Öğrencilerin projesi, İzmir bölge sergisinde fizik dalında birinci olarak Türkiye final yarışmasında sergilenen 23 fizik projesi arasına girdi. 

Öğrenciler 52. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalinde fizik kategorisinde üçüncülük elde etti. Öğrenciler kazandıkları başarıyla üniversite sınavında ek katsayı almaya hak kazandı. Ayrıca finalde dereceye girerek, TÜBİTAK tarafından uluslararası yarışmalara seçilme şanslarını da devam ettirdi. TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, zoom platformu üzerinden dereceye giren öğrenciler ve danışmanları ile bir araya geldi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Hasan Mandal, gençlerin sorularını cevaplayarak gelecek senelerde yapılacak yarışmalar için önerileri dinledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu park Bayraklı'ya çok yakışacak
Sonraki Haber Çeşme’de Tarla’dan Sofra’ya üretici pazarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?