ANA SAYFA > SAĞLIK > Kızılay haftası Karşıyaka’da etkinlikler ile kutlanıyor

Kızılay haftası Karşıyaka’da etkinlikler ile kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kızılay haftası Karşıyaka’da etkinlikler ile kutlanıyor

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası Karşıyaka’da da düzenlenecek çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Atatürk anıtına çelenk konularak başlanılan etkinliklere Karşıyaka’daki İTK’da düzenlenen gösteri ile devam edildi. Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz Türk Kızılay’ı; karşılık beklemeksizin yardım eden en büyük yardım kuruluşu olduğunu belirterek şunları söyledi.:
“Türk Kızılay’ı; din, dil, ırk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında, dünyanın en uzak yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine bile karşılık beklemeksizin bütün insani ihtiyaçlarını karşılayarak, şefkat elini uzatan, acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran ve yardımsever çalışmalarıyla ülkemizin de yüz akı ve gurur vesilesi olan yardım kuruluşumuzdur. Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasındaki hafta Kızılay Haftası olarak kutlanmakta olup hafta boyunca yürütülen etkinliklerle;  Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin, özellikle gençlere ve kamuoyuna anlatılarak farkındalık oluşturması amaçlanmaktadır. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılay’ı, Türk milletinin 'insan odaklı medeniyet anlayışının' somutlaşmış halidir. Yüksek insani değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılay’ı; milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır.  Türk Kızılay’ının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getirebilmesi için ayni ve nakdi yardımlarda bulunarak kurumun güçlü kılınması gerekmektedir. Milletimizin ve yardımsever Karşıyakalı halkımızın bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay’a her türlü yardımlarını ve işbirliğini devam ettireceğine yürekten inanıyorum"
Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Prf. Dr. Aslı Özer Ege Bölge Afet Müdürü Halil Aksüt, Kızılay Karşıyaka Yönetim Kurulu üyeleri Tülay Kalıpçılar, Mehmet Keleşoğlu, İlk Yardım Bilgilendirme Uzmanı Yasemin Tanel, Konak, Karşıyaka Kızılay Şube Yetkilileri İTK Yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Haber ve fotoğraf: YILMAZ DURMAZ- (www.karsiyakahaber.com/ÖZEL HABER)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZBAN'daki duman panik yarattı...
Sonraki Haber Sokak hayvanları yuvaları elden geçiriliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?