ANA SAYFA > İZMİR > Kılıçdaroğlu'ndan Seferihisar'a tam not

Kılıçdaroğlu'ndan Seferihisar'a tam not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kılıçdaroğlu'ndan Seferihisar'a tam not

Seferihisar'da düzenlenen Türkiye Sanat Çalıştayı'na katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Merkezi”ni ziyaret etti. Merkezin adının “Attila İlhan Yaratıcı Yazarlık Merkezi” olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu merkez sadece bizi değil gelecek kuşakları da aydınlatacak” dedi.

Seferihisar Belediyesi’nin yer tahsisi ettiği ve binası 19 Mayıs Üniversitesi tarafından tamamlanan Yaratıcı Yazarlık Merkezi, Üniversite’de yaşanan kadro değişikliklerinin ardından, yapılan yeni protokolle tamamen Seferihisar Belediyesi’ne devredildi.

Yazarlık Merkezi 11 Ağustos Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle
faaliyetlerine yeniden başladı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Yazarlık Merkezi’nin akademisyenlerin, sanatçıların, yazarların, edebiyatçıların fikir üreteceği birlikte çalışacakları bir merkez olacağını söylerken tesisin alt katının restoran olarak işletileceğini, üst katta 4 suit odanın da yazarlara tahsis edileceğini söyledi.

MERKEZİN ADI ATTİLA İLHAN YARATICI YAZARLIK MERKEZİ OLDU
Yazarlık Merkezi’ni ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yaratıcı Yazarlık Merkezinin adının Attila İlhan Yaratıcı Yazarlık Merkezi olacağını belirtti ve şunları söyledi; “Her zaman söylüyorum CHP’li belediyeler ilklerin belediyeleridir, örnek projelere imza atarlar. İşte burada görüyoruz Seferihisar Belediyemiz çok güzel bir tesis inşa etmiş. Attila İlhan’a duyulan saygı açısından da son derece önemli. Yaratıcı yazarlarımız buraya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, düşünecekler ve yazacaklar. Sadece bizi değil gelecek kuşakları da aydınlatacaklar. Buradan bütün yazarlara, çizerlere, sanatçılara sevgilerimizi, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bu ülkenin geleceğinin, demokrasimizin, düşünmemizin güvencesidir, bizlere özgüven veren insanlardır onlara her zaman şükran duyacağız”

Tesisle ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Küreselleşme ile açıkladığımız bu çağın belki de en önemli özelliklerinden biri insanların kimliklerini yitirip, köleleştiği bir çağ olması. Kölelikten kurtulup, insanlığın binlerce yıl boyunca biriktirdiği değerleri daha ileriye taşıyıp, bu kainatı insanlık için daha yaşanır kılmanın yolu ise yaratıcılıktan geçiyor. Bu nedenle bu çağın en yüksek değeri yaratıcılıktır. İşte bu Merkez, Yaratıcılığın önünü açacak, geliştirecek çalışmaların yapılacağı bir merkez olacak. Yazarlık derken sadece, edebiyat ve kitap yazarlığını değil, senaryo yazarlığı, müzik yazarlığı gibi sanatsal üretimin tüm alanlarını kapsayan bir yazarlıktan söz ediyoruz. Ayrıca bugün yine Genel Merkezimizle birlikte Türkiye Sanat Çalıştayı’nı da Seferihisar’da gerçekleştiriyoruz. Seferihisar, 2.500 yıl önceki yerleşim alanı Teos Antik Kenti’yle, sanatçılar kenti olarak tanınmış ve tarihte ilk kez “Aktörler Birliği”nin kurulduğu yer olmuş. Dolayısıyla Seferihisar’da Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nin açılmış olması, ülkenin en gözde sanatçıların ülkenin sanat politikalarını konuşmak üzere burada buluşması Seferihisar’ın tarihsel şanına uygun bir taçlanmadır” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin de merkez için önemini vurgulayan Başkan Soyer; “Türkiye’nin bu kaotik ortamında, OHAL yaşanırken, Sanat Çalıştayı’nın zamanı mı, Yaratıcı Yazarlık da neyin nesi diye burun kıvıranlar olduğunu biliyorum. Aslında işte tam da böyle bir zamanda bunların önemini gören ve bunun için Çanakkale’den arabayla 400 km yol gelen bir Genel Başkanımız olduğu için çok şanslıyız. Çünkü bu kaostan çıkmanın, karanlıktan kurtulmanın başka yolu yok ve bunu gören bir Genel Başkan’a sahibiz. Bu nedenle kendisine minnettarız ve çok teşekkür ediyoruz. Bu merkezde yapılacak çalışmaların, Türkiye sanat ve kültür hayatına katkıda bulunmasını, edebiyat ve sanat alanlarında üretim yapan insanlara nefes aldıracak ve buluşmalarını sağlayacak bir platform olmasını diliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Yaratıcı Yazarlık Okulu ziyaretinin ardından CHP Bilim-Yönetim-Kültür
Platformu ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen “Türkiye Sanat Çalıştayı”na katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Enternasyonal Fuarı 85. kez kapılarını açacak
Sonraki Haber Türk-Yunan dostluğu için 3. kez kulaç atacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?