ANA SAYFA > GÜNDEM > Keseli: Bayraklar neden asılmadı?

Keseli: Bayraklar neden asılmadı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Keseli: Bayraklar neden asılmadı?

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka İnsan Hakları Anıtının yanına 1 Mart'ta Karşıyaka Belediye Meclisi'nce kabul edilmesine rağmen, bayrakların neden asılmadığını sordu.

Keseli, Cihan Türsen’in belediye başkanlığı döneminde yapılan, merhum Kemal Baysak'ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde Karşıyaka İnsan Hakları Anıtı yanına asılan Azerbaycan, Kırım Türk ve Bosna Hersek bayraklarının yeniden asılmamasını eleştirdi.
Keseli, "Karşıyaka Belediye Meclisimizde AK Parti Grubumuz tarafından 1 Şubat'ta verilen önerge, bir ay sonrasında Meclis'ten geçti, hemen sonrasında da Kaymakamlık onayı gerçekleşti. Milli hassasiyetlerin üst seviyede olduğu ilçemizde hem merhum Kemal Baysak'ı anmak hem Azerbaycan'ın Karabağ zaferini kutlamak hem Kırım Türklerine yalnız olmadıklarını hissettirmek hem de ilçemizdeki çok sayıda Balkan kökenli vatandaşımızı mutlu etmek adına bu girişimde bulunduk. Buna karşın aradan aylar geçmesine rağmen yapacağı şey yalnızca Meclis kararını uygulamak olan Karşıyaka Belediyesi, bu kadar basit bir işte dahi bir arpa boyu yol alamamıştır" dedi.
Belediyenin bayrakları asmada yetersiz kalması durumunda, Karşıyakalıların bu işi gönüllü bir şekilde yapacağını söyleyen Keseli, "Hatırlanacağı gibi kamuoyunda Karşıyaka Anıtı olarak bilinen; Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın inşaatı 1972'de başlayıp, Karşıyakalıların bağışlarıyla 1973 yılında bitirilmişti. Eğer Sayın Tugay'ın mazereti bütçeyse, Karşıyakalılar olarak bizler bunu yapacak güçteyiz. Acıdır ki bir bayrak asma kararını dahi bu kadar bekleten Karşıyaka Belediyesi'nin, daha büyük konularda vatandaşa hizmet sunmasını beklemek bir hayal olmuştur. Bunu da son olarak Cumhuriyet'te, İnönü'de ve Atakent'te hep birlikte gördük" ifadelerini kullandı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı
Sonraki Haber Buca’nın sokakları çiçek açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?