ANA SAYFA > İZMİR > Kent Koleji'nde eğitimler başlıyor

Kent Koleji'nde eğitimler başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent Koleji'nde eğitimler başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, anahtar sektörlerdeki kalifiye eleman açığını gidermek üzere kurduğu Kent Koleji’nde eğitimlere 11 Ekim’de başlıyor. Ege Üniversitesi işbirliğiyle yürütülecek ücretsiz kurslar 3 ay sürecek. İlk kurs “kaynakçı adaylarına” verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanayi sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını gidermeye yönelik önemli adımlardan biri olan Kent Koleji’nde kurslara başlıyor. İlk etapta imalat sanayisinin ihtiyacı olan teknik eleman eksikliğini gidermek amacıyla “Kaynak, CNC, PLC ve CAD/CAM” bölümlerinde 4 ayrı kurs açılacak. Kaynak kursuna başvuracakların en az ilkokul mezunu, CNC, PLC ve CAD/CAM kurslarına katılacakların ise en az lise mezunu olması gerekiyor.

Kent Koleji projesi, kentin rekabet gücü ve ekonomik gelişme düzeyini doğrudan etkileyebilecek anahtar sektörlerde en önemli sorunlardan birinin, kalifiye insan kaynakları eksikliği olduğu gerçeğinden yola çıktı. Söz konusu proje, bu sektörlerin talep ettiği nitelikte kalifiye insan kaynaklarının geliştirilmesini amaçlıyor.

İzmir Kent Koleji projesinin en önemli katkılarından birisi de, yerel düzeyde mesleki eğitim, istihdam ve sanayi kurumlarını bir araya getiren bir yapı öngörmesi. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kent Koleji Şube Müdürlüğü kuruldu ve Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) arasında kurslar için işbirliği protokolü imzalandı.

Kayıtlar 10 Ekim’e kadar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mesleki eğitim alanında yaptığı en büyük atılımlardan biri olan Kent Koleji ücretsiz olacak. Kursların sonunda başarılı olan kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi ve EGESEM imzalı başarı belgesi verilecek. 11 Ekim 2014 tarihinde Ege Üniversitesi'nde başlayacak olan kurslar, 3 ay sürecek ve hafta sonları 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kurslara başvurmak isteyenler, 10 Ekim tarihine kadar 371 21 45 - 371 21 50 numaralı telefonları arayabilecek. Her bölüme 15'er kişi kayıt yaptırabilecek. Kent Koleji çalışmaları daha sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyonunu sürdürdüğü eski DGM binasında yürütülecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'daki 10 bin öğrenciye diş seti
Sonraki Haber Alman heyetinden İAOSB'nin sosyal projelerine büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?