ANA SAYFA > GÜNDEM > Kent A.Ş restoranlarının artık yemekleri barınağa gidiyor...

Kent A.Ş restoranlarının artık yemekleri barınağa gidiyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent A.Ş restoranlarının artık yemekleri barınağa gidiyor...

Sosyal tesislerini ‘hayvan dostu’ haline getiren Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ restoranlarından artık yemekleri toplayarak köpek barınağına ulaştırmaya başladı. Çöpe dökülecek yiyeceklerin can dostlar için değerlendirildiği uygulama, hayvanseverlerden de tam not aldı.

Sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de can dostların beslenmesine katkı sağlamak amacıyla örnek bir uygulamaya imza attı. Belediye şirketi Kent AŞ restoranlarında başlatılan uygulama kapsamında, artık yiyecekler can dostlar için biriktiriliyor. Ayrıca, tesislerdeki masalara birer tabak da can dostlar için konuluyor. Müşteriler yemeklerinden bu tabaklara ayırarak, barınak sakinleri ile paylaşabiliyor.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tesislerden toplanan yemekler, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ne götürülüyor. Bu sayede yüzlerce can dost, besin değeri yüksek gıdalar ile besleniyor. İsraf ve çevre kirliliğinin önlenmesine de katkı sağlayan uygulama, vatandaşlardan da büyük ilgi ve destek görüyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana sergilediğimiz hayvan dostu belediyecilik anlayışımızı, sosyal tesislerimize de taşıdık. Uygulamamız, can dostlarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlarken; çevre kirliliği ve israfın önlenmesi noktasında da önemli bir adım oldu. Bizlere emanet olan sahipsiz hayvanlarımıza vatandaşlarımızla el ele sahip çıkmaya, fark yaratan hizmetler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, İstanbul'da galibiyet arıyor
Sonraki Haber Pınar KSK, İstanbul Büyükşehir'e kaybetti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?