ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kennedy hayallerini festival sahnesinde gerçekleştirecek

Kennedy hayallerini festival sahnesinde gerçekleştirecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kennedy hayallerini festival sahnesinde gerçekleştirecek

Tüm zamanların en çok satan keman sanatçısı Nigel Kennedy, hayallerini gerçekleştirdiği projesi ile 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde. Klasik kemanın efsane ismi Kennedy, 15 Haziran 2017 Perşembe günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda, idolü Jimi Hendrix’in ölümsüz eserlerini yorumlayacak.

Virtüöz tekniği, benzersiz yeteneği ve kitlesel çekiciliği ile hem klasik hem de çağdaş repertuara taze perspektifler kazandıran Nigel Kennedy, parlak kariyeri boyunca sayısız müzisyenle ortak çalışmalar yaptı, klasik, caz, klezmer, rock ve daha pek çok türü kapsayan bir repertuvar keşfetti. Yalnızca klasik müzik dünyasında iz bırakan bir isim olmakla kalmayan Kennedy, “her zaman onun müziğine dönüyorum” dediği efsanevi rock gitaristi Jimi Hendrix’in eserlerini ona övgü niteliğinde yeniden yorumladı.

Nigel Kennedy müzik dünyasında çığır açan bu çalışmasıyla İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde klasik ve rock severleri buluşturmaya geliyor. Petkim’in program sponsorluğunda yapılacak konserde Kennedy’e gitarist Doug Boyle, 18 yaşındaki gitar dehası Julian Buschberger ile Avrupa’nın ritim ilahları Tomasz Kupiec ve Adam Czerwinski eşlik edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Formanı al, spor okuluna gel...
Sonraki Haber Karşıyaka Cengiz Topel Caddesi'nde yeni uygulama...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?