ANA SAYFA > SPOR > KEMERLİ: KARŞIYAKA STADI YALI'YA YAPILACAK

KEMERLİ: KARŞIYAKA STADI YALI'YA YAPILACAK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KEMERLİ: KARŞIYAKA STADI YALI'YA YAPILACAK

Yerel seçimlerde AK Parti’den Karşıyaka Belediye Başkan adayı olan Harita Mühendisi Tanfer Kemerli, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın KSK camiasının uzun yıllardır hayalini kurduğu stadın Karşıyaka Stadı'nınyerine yapılacağını açıkladı.

Yazılı basın bülteni ile açıklamasını duyuran Tanfer Kemerli, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Karşıyaka Yalı'da  yapılacak stat için sarf ettiği (Çadır kurarım da o stadyumu Yalı’ya yaptırmam) sözlerini bir talihsizlik olarak nitelendirdiğini söyledi. Karşıyaka’nın yeni bir stadyuma ihtiyacının olduğunu, bu stadyumun da kulüp açısından tarihi ve sembolik bir öneme sahip olan Yalı’ya yapılacağını ifade eden Tanfer Kemerli, “Sayın Belediye Başkanı tek bir çadır değil çadır kampı da kursa o stadyum Yalı’ya yapılacak. Sayın Akpınar Karşıyaka’ya yeni geldi, Belediye Başkanı olduktan sonra camiayla tanıştı, o stadyumun KSK için önemini bilmez, ben kendisine anlatayım. Yalı’ya yapılacak olan Karşıyaka Stadyumu’nun ticari ünitelerinin kulübe devredilmesi ve kulübe gelir getirecek şekilde dizayn edilmesi kulüp için çok önemlidir. Stadyumun her türlü masrafı buradan kulübe yük olmadan karşılanacak. Ayrica yıllık 6 milyon lira da kulübe gelir sağlayacak. Dolayısıyla Karşıyaka için bu stadyum çok önemlidir” dedi.
Yalı’da yapılacak olan stadyumun KSK taraftarının rakiplere baskı sağlaması açısından da çok büyük kazanç olacağına dikkati çeken Kemerli, “Biz tribünden geldik, neyin ne olduğunu iyi biliriz. Yalı’ya yapılacak stadyum Karşıyaka Çarşı’nın maç öncesinde maçın atmosferine ve ruhuna bürünmesi demektir. Taraftarın saatler öncesinden maçın psikolojisine hazırlanması demektir. Bugün Beşiktaş Spor Kulübü İnönü Stadyumu’nu yerinde yeniliyor. Bu konuda büyük mücadeleler verdiklerini hepimiz biliyoruz. Bunun sebebi stadyumun tarihi özelliği ve konumudur. Biz Karşıyaka’nın Yalı’da yapılacak stadyumunun kulübün tarihi açısından da büyük önem taşıdığını biliyoruz. Ayrıca Yalı’da yapılacak stadyum kulübe maddi anlamda da oldukça önemli bir miktar katkı sağlayacak. Karşıyakalılar 15 günde bir oynanacak maçlar için Örnekköy’e gitmesin, Yalı’da 7 gün 24 saat yaşayan bir merkez olsun. O merkezin gelirleri de KSK’ye katkı sağlasın. Biz bugün maçlarımızı Alsancak’ta 5 bin kişiye oynayıp borçlu çıkıyoruz. Yeni stadyum yapılınca kombine gelirleri ve reklam gelirleri kulübe kalacak. Gerçek bir Karşıyakalı, Yalı’da yapılacak bu stadyumun bir an önce tamamlanması için bakanlığın ve TOKİ’nin önünde çadır kurar. Ancak Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar sanırım Göztepeli damarı ağır bastığı için KSK için oldukça faydalı olacak bu işi engellemek için planlar yapıyor. Karşıyaka’nın Belediye Başkanı KSK’nin menfaatlerini savunmalı. Kendisini Karşıyaka’ya yakışan bir şekilde hareket etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Kemerli, "Ne yaparlarsa yapsınlar hizmetleri engelleyemeyecekler. Stadyum da yapılacak, stadyum gibi daha nice eserler de İzmir'e ve Karşıyaka'ya kazandırılacak" dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
Sonraki Haber TRAMVAY İÇİN START VERİLDİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?