ANA SAYFA > İZMİR > Kemalpaşa madene karşı tek vücut

Kemalpaşa madene karşı tek vücut

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kemalpaşa madene karşı tek vücut

Kemalpaşa ilçesine bağlı Yukarıkızılca Mahallesi’nde özel bir firmanın başlatmak istediği maden arama girişimlerine ilçeden tepkiler yükseldi.

Kemalpaşa’nın doğa turizmi açısından uğrak yerlerinden biri olan Yukarıkızılca Mahallesi’nde, İstanbullu özel bir firma tarafından yapılması planlanan, demir ve çinko madeni aramasının engellenmesine yönelik, Kemalpaşalı Muhtarların katılımı ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli’nin destek verdiği bir toplantı gerçekleştirildi. Park Orman’da gerçekleştirilen toplantıda, maden arama girişimine karşı Kemalpaşalı Muhtarlar, Ahmet Cemil Balyeli ve Başkan Karakayalı’dan tepki geldi.

Toplantıda ayrıca ilçedeki mahallelerde bulunan eksiklikler, talepler ve devam eden çalışmalar da değerlendirildi. Gerçekleştirilen toplantıda, söz alan muhtarlar, bölge halkının yapılması planlanan maden araması ile ilgili tedirgin olduklarını belirterek, ”Bu girişime sonuna kadar karşıyız ve engel olmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Doğaya ve çevreye zarar veren her türlü durumun karşısında olduklarını vurgulayan Başkan Rıdvan Karakayalı, “Kemalpaşa denince akla ilk gelen şey derelerinden akan suyu, bereketli ovası ve yemyeşil doğasıdır. Bugün olduğu gibi bundan sonra da ilçemizin yemyeşil doğası ve güzellikleriyle anılmasını istiyorsak hepimize bir sorumluluk düşüyor. Kemalpaşa Halkı ve muhtarlarımız ile birlikte hareket edecek, Kızılca’da tek bir ağaca bile dokundurtmayacağız” dedi.

Konuşmalarında koşulsuz mücadele mesajı veren Başkan Ahmet Cemil Balyeli, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de sadece Yukarıkızılca değil, güzel ilçemizin hiçbir bölgesine maden arama şirketlerini sokmayacağız. Doğamızı talan etmeye çalışıp bundan rant sağlamak isteyen herkesin karşısında olacağız. Vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vereceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizimle birlikte bu yolda yürüyen ve emek veren duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balçova Felsefe Atölyesi ilk mezunlarını verdi
Sonraki Haber Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?