ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak

Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak

Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin katkılarıyla Çiğli’de yaşayan çocukların temel gereksinimlerini belirlemek, sorunlara ve çözümlerine çocuk gözünden bakmak ve çocukları karar alma sürecine dahil etmek amacıyla “Çiğli Çocuk Çalıştayı” düzenledi.

9-10 Şubat tarihlerinde Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Çocuk Hakları ve Çalışmaları Birimi tarafından organize edilen çalıştay “çocuklar adına karar vermek yerine çocuklar ile birlikte karar vermek” sloganıyla düzenlendi. Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katılım gösterdiği çalıştayda, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan davet edilen 5. ve 8. sınıf öğrencileri ile dört buluşma gerçekleştirildi. Her sınıf grubu ile Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelinerek çalışmanın amacı hakkında bilgi verildi. Daha sonra fuaye alanında atölye çalışmaları yapıldı. Üç oturumda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ilk oturumunda; Çevresel Zorluklar ve Kolaylaştırıcılar, ikinci oturumda; Çocuk Hakları (Oyun, Gelişim ve Sağlık Hakkı), üçüncü oturumunda ise Çocuk ve Toplumsal Yaşama Katılım (Çocuk Meclisi) başlıkları ele alındı.

Başkan Gümrükçü: “Çocuklarımızın yaratıcılığına inanıyoruz”
Çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de 45 bin çocuğumuz var. Neredeyse Çiğli nüfusunun dörtte biri çocuk. Çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için 2021 yılı Ocak ayında Çiğli Çocuk Hakları Birimini kurduk. Belediye meclisimizde Çocuk Hakları Komisyonu oluşturduk. Toplumcu Belediyecilik vizyonumuzla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biri çocuk çalışmalarıdır. Biz, çocuklar yerine düşünüp, çocuklar yerine karar alıp uygulamak istemiyoruz. Çocukların yaratıcı gücüne inanıyoruz. Çocukların tasarladığı parkların, sokakların olduğu bir Çiğli hayal ediyoruz. Çocuk Dostu Kent olmak için Çocuk Dostu Bütçeleme çalışmaları yapıyoruz. Çiğli Kent Konseyi Mart ayı içerisinde Çocuk Meclisi’ni kuruyor. Bu sayede çocukların katılımcı olduğu ve karar mekanizmasında yer aldığı bir Çiğli’ye kavuşacağız” dedi.

“Bugünümüzü ve geleceğimizi tasarlayacaklar”
Çiğli’nin bugünü ve geleceğiyle ilgili kararları çocukların fikirleri ışığında alacaklarını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “İki gün süren Çiğli Çocuk Çalıştayı, Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla yapıldı. Çocuklar dolu dolu iki gün geçirdiler. Çiğli ile ilgili düşüncelerini ve fikirlerini akademisyenlerin rehberliğinde bilimsel bir ortamda tartıştılar. Bu veriler ışığında çalışmalarımıza yön vereceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin yönlendirilmesinde değerli katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Memleketi asıl aydınlığa ulaştıracak olanlar sizlersiniz’ ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kemalpaşa madene karşı tek vücut
Sonraki Haber İzmir 14 Şubat’taki büyük buluşmaya hazırlanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?