ANA SAYFA > EKONOMİ > Kemal Çolakoğlu: “Kalkınma ajansları kanunu değişmeli”

Kemal Çolakoğlu: “Kalkınma ajansları kanunu değişmeli”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kemal Çolakoğlu: “Kalkınma ajansları kanunu değişmeli”

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye’deki kamu kurumları ile özel kuruluşlara büyük desteklerde bulunan kalkınma ajanslarının hareket kabiliyetinin arttırılması için kanunda bazı değişikliklere gidilmesi gerektiğini söyledi.

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Karşıyaka Rotary Kulübü’nün davetlisi olarak katıldığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncelikle üyelere kalkınma ajanslarının işleyişiyle ilgili bilgiler veren Çolakoğlu, İzmir’in muhtelif kurumlarını temsilen katılan 100 kişilik Kalkınma Kurulu olarak kalkınma ajansları kanunlarında değişiklik talepleri olduğunu söyledi.

Hükümetimizin seçim beyannamesinde vardı

Mevcut hükümetin seçim beyannamesinde kalkınma ajanslarının yazısının değiştirileceğine dair taahhütleri olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, “Bir defa kalkınma kurullarının aynı sanayi ve ticaret odalarında olduğu gibi meclis işlevini görmesi lazım. Yönetim kurulunu seçmesini, denetleme yapmasını ve aynı zamanda önerilerinin uygulanması zorunlu olan bir üst kurul oluşturulmasını istiyoruz. Hatta parayı da büyük ölçüde devlet verdiği için de kalkınma kurullarının tabii başkanının vali olmasını istiyoruz. O zaman devlet tarafından bakıldığında daha güçlü olacak” dedi.

Ajanslar DPT gibi çalıştırılıyor

Kalkınma kurullarının da kurulun içinden çıkan daha özel sektör ağırlıklı bir görevi olmasını istediklerini anlatan Çolakoğlu, kalkınmada görevin yerel olması gerektiğini ve bugünkü yasanın kalkınma kurullarını Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) şehir şubesi gibi çalıştırdığını söyledi. Halbuki tam tersine elini kolunu bağlamaması gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu, “Kalkınma ajansları yereldeki istediği projeye destek verebilmeli. Mali destek başlığı adı altında güneş enerjisi tabii ki teşvik edilmeli ama güneş enerjisi panellerini yapacak bir fabrika varsa ona da destek verebilmeli. Bunun için mali başlığa gerek olmadan güdümlü teşvikler verilmeli. Yani biz kalkınma ajanslarında mali desteklerden ziyade güdümlü tabi ettiğimiz özel projeler desteklenmeli” dedi.

Projeler adilce değerlendiriliyor

İZKA ölçeğinde bakıldığında projelerin çok adil bir biçimde de değerlendirildiğini ifade eden Çolakoğlu, “Bize başvuran her bir proje alanında uzman bağımsız bir jüri tarafından değerlendiriliyor. İnsanlar İZKA’ya o kadar güvendi ki İzmir’de neredeyse bu işlerle ilgilenen herkes proje yazmasını öğrendi. Herkesi yatırım yapmaya, projeler üretmeye çağırıyoruz. Gelin projenizi yazın, kabul edilsin ve mali desteğinizi alın” diye konuştu.

Toplantı sonunda Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka, katılımından ötürü Kemal Çolakoğlu adına bağışladıkları fidanın sertifikasını kendisine takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar'ın hastane kapatılmasına tepkileri büyüyor...
Sonraki Haber Karşıyakalı anne ve babalar okullu oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?