ANA SAYFA > ÇEVRE > Kaymakam Yücel orman köylülerini uyardı...

Kaymakam Yücel orman köylülerini uyardı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaymakam Yücel orman köylülerini uyardı...

Orman yangınlarının önüne geçilmesi için Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel orman köylüleri ile bir araya geldi.

Son günlerde Karşıyaka Sancaklı köyünde meydana gelen orman yangınları ile ilgili Kaymakam Yücel, beraberinde İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Karaman, Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, Şef Zeynel Dönmez, Muhtar İsmail Akdoğan, köy imamı ve çok sayıda köy sakini ile bir araya gelerek orman yangınlarının önlenmesi için alınacak tedbirleri görüştü.

Kaymakam Yücel, yangınlardan önce de orman köylüleri ile gerekli tedbirleri alınması için bir araya geldiğini, yangının köye sıçramasından endişe duyduğunu, köylünün can güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, köylülerden şüpheli şahısları gördüklerinde 156 veya 177 nolu telefonlara ihbar etmelerini istedi.

Yolun genişletilmesi ve standarttın yükseltilmesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu da belirten Kaymakam Yücel, “Bu yaz Sancaklı da üç orman yangını oldu. 4 yıl önce orman yolunu yaptırdık. Yangınlara karşı önemli bir önlem almış olduk. Ancak sizler ormanda yabancı ve şüpheli kişileri gördüğünüzde 156 ve 177 numaralı telefonlara bildiriniz. Jandarma ve orman müdürlüğümüzün ekipleri hemen gelip müdahale edecekler. Ormandaki yangın köye sıçraması bizi endişelendiriyor. Sizlerin can güvenliğiniz bizi çok endişelendiriyor. Lütfen herhangi bir tehlike sezdiğinizde ihbarda bulunun. Orman yangınların en başta ki nedeni insan unsuru.  Ormanda sigara içilmemesi, piknik yapılmaması gerekir. Köy yolunun genişletilmesi, virajların azaltılması can ve mal güvenliği açısından çok önemli. İlgili yerlere bildirdik.” dedi.

Köyde telefonların çekmediği için 156 ve 177’i arayamadıklarını belirten köylüler baz istasyonun kurulmasını istediler.

Köylülerin sorunlarını da dinleyen Kaymakam Yücel ve beraberindeki ekip, köyde bulunan ormanları da inceledi.

Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pehlivan: Herkes Karşıyaka formasının ağırlığını taşıyacak
Sonraki Haber Atila Sertel: Emekli maaşları açlık ve yoksulluk sınırının altında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?