ANA SAYFA > İZMİR > Kartek'ten Kent Kart hakkında suç duyurusu

Kartek'ten Kent Kart hakkında suç duyurusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kartek'ten Kent Kart hakkında suç duyurusu

Geçtiğimiz Ocak ayında İzmir'de ESHOT'un elektronik ücret toplama ihalesini kazanan Kartek, eski yüklenici ve teknik çalışanları hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Haziran ayında elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini engellemeye çalışan eski yükleniciye suç duyurusunda bulunmuştu.

Kartek, ihale sonucunda imzaladığı “Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti Sözleşmesi" uyarınca sistemin devrinin eski yüklenici tarafından engellenmesine yönelik olarak adli inceleme yapılması için kamu davası açılması talebinde bulundu, bilirkişi raporunda da yer alan tespitler şöyle:

Yolcu elektronik kartları üzerindeki manipülasyon; sistemin kök anahtarı verilmeyerek kart içindeki bakiyelerin tespit edilemez duruma getirilmesiyle kamu zararının oluşturulması ve veri tabanına müdahale ederek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan sistem kayıtlarına sağlıklı ulaşılamaması. Tüm bu maddeler ile ilgili olarak Kartek'in avukatları tüm delillerin toplanması ve bilirkişi kurulu raporunun tamamlanmasıyla şüpheliler hakkında suç duyurusu işlemini gerçekleştirdiler.

SİSTEMİN İŞLETİLMESİNİ ENGELLEYEREK, KAMU MAĞDURİYETİ OLUŞMASINA SEBEBİYET VERDİLER

Konuyla ilgili olarak Kartek  Avukatı Cem Çağdaş Başbay, "Tarafımızca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/65514 Soruşturma numarası ile eski yüklenici ve yetkilileri hakkında müvekkil şirket tarafından suç duyurunda bulunulmuştur. Daha önce uzmanların yaptığı tespitlerin yanı sıra, gelinen aşamada sistem bileşenlerinin sabote edildiği de yargı mercilerine sunulan bilirkişi raporları ile ortaya konulmuştur. Kamu mağduriyetini doğuran, sistemin işletilmesini engelleyen ve İzmir halkını mağdur edenlerin yargı önünde hesap verebilmeleri adına eski yüklenici yetkilileri, teknik çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduk ve kamu davası açılmasını talep ettik” dedi.
İhalenin sonucuna engel olmaya çalışan eski yüklenici için şu gerekçelerle suç duyurusunda bulunuldu:
 "Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kamu faaliyetine engel olmak; bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak girmek ve orada kalmaya devam etmek; bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek veya erişilmez kılmak, sisteme veri yerleştirmek, var olan verileri başka bir yere göndermek.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK futbol altyapı seçmeleri yapılıyor...
Sonraki Haber Gökhan Ünal Karşıyaka ile imzaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?