ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’ya ''yeşil'' müjde

Karşıyaka’ya ''yeşil'' müjde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’ya ''yeşil'' müjde

Karşıyaka Belediyesi, bir günde 3 anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapacak. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi’nde törenle hizmete açılacak.

Aynı gün, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Artvin’de yapılan suikast girişiminde şehit düşen Er Fatih Çaybaşı ile Şırnak’ta şehit verdiğimiz Karşıyakalı Ergin Şara’nın isimleri de iki farklı parka verilecek. 

Yeşile ve doğaya verdiği önemle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, 2 Eylül Cuma günü (yarın) 3 önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye Barolar Birliği kurucularından, Türk sanatının önemli isimlerinden Çolpan ve Attila İlhan’ın kardeşi, Karşıyakalı Av. Cengiz İlhan anısına İmbatlı Mahallesi’ne kazandırılan, Hukuk ve Demokrasi Parkı görkemli bir törenle hizmete açılacak. 1825 sokakta halkın kullanımına sunulacak olan 5 bin metrekarelik parkta çocuk oyun alanları, mini futbol sahası, çay evi, tuvaletler ve piknik alanı yer alacak. Açılış törenine Kerem Alışık, aile bireyleri, önceki dönem baro başkanları da katılacak.

İlçe genelindeki tüm parkları yenileyen ve modern bir görünüm kazandıran Karşıyaka Belediyesi, İnönü Mahallesi’nde revizyon çalışmaları tamamlanan 3 bin 600 metrekarelik park alanına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de düzenlenen suikast girişiminde şehit olan Er Fatih Çaybaşı’nın ismini verecek. Şehit Er’in aile bireyleri de isim verme törenine katılacak. Aynı gün, Şırnak’taki hain saldırılarda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Karşıyakalı Özel Harekat Polisi Ergin Şara’nın ismi de Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 3 bin 750 metrekarelik yeni park alanına verilecek. Her iki parkta da çocuk oyun alanları ve spor aletleri yer alacak.

Yapılan düzenlemeler sonrasında Karşıyaka’ya, yaklaşık 10 bin metrekarelik yeşil alan daha kazandırılmış olacak. 3 etkinliğin ortak töreni 2 Eylül Cuma Günü saat 17.30’da, İmbatlı Mahallesi’nde açılacak olan Av. Cengiz İlhan Parkı’ndan yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka, yeşile ve doğaya olduğu kadar, tarihine, hatıralara ve şehitlerine de saygı duyan bir kent. Kentimiz ve ülkemiz için önem arz eden 3 değerli şahsiyeti, ilçemizin parklarında yaşatacak olmak bizler için son derece önemli. Herkesi 2 Eylül Cuma günü, saat 17.30’da Av. Cengiz İlhan Hukuk ve Demokrasi Parkı’na bekliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mis kokulu festival başlıyor
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?