ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Karşıyaka’ya TÜBİTAK’tan destek

Karşıyaka’ya TÜBİTAK’tan destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’ya TÜBİTAK’tan destek

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek "Bilim Şenliği", TÜBİTAK tarafından yılın en iyi bilimsel çalışmaları arasında gösterildi ve 49 bin lira hibe desteği kazandı.

22- 23 Mayıs tarihlerinde, Mavişehir'deki Bilim Müzesi'nde, Bilim Şenliği düzenleyecek olan Karşıyaka Belediyesi'ne TÜBİTAK'tan destek geldi. Belediyenin, kurulduğu yıldan bu yana, ilk kez TÜBİTAK tarafından hibe desteği kazandığı belirtildi. Hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelen Bilim Şenliği Projesi kapsamında, toplam 69 tane etkinlik gerçekleşecek. Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler düzenlenecek. Başta küçük yaştakiler olmak üzere, tüm katılımcıların; etkinlikler yoluyla temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanacak. Etkinliklere akademisyenler rehberlik edecek.
Bilimi çocuklara sevdirmek ve toplumun geneline yaymak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi hem öğretmeyi hem de öğretirken eğlenmelerini amaçlıyoruz. Dünya’daki ve Avrupa'daki, bilim ve teknolojiden geri kalmamalıyız. Bu sebeple de bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz. Tüm Karşıyakalıları, ücretsiz etkinliklere bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Sosyal Medyayı Sallayacak!
Sonraki Haber Oğlunun fotoğraflarıyla otizme dikkat çekecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?