ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'ya temiz hava için İngiliz desteği

Karşıyaka'ya temiz hava için İngiliz desteği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya temiz hava için İngiliz desteği

Karşıyaka Belediyesi’nin 2017- 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’na İngiltere’den destek geldi. Birleşik Krallık Refah Fonu; havadaki karbon salınımını azaltarak Karşıyaka’nın havasını değiştirecek projeye 85 bin sterlin hibe sağlayacağını açıkladı. Yetkililer Karşıyaka’ya gelerek projenin startını verdi.

Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına önem veren ve doğadaki karbon salınımını en aza indirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, 2017 ve 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı revize ederek, projeyi başlattı. Projenin uygulamaya geçmesi ile birlikte havadaki karbon salınımının azaltılması ve değerlerin, üç yıl içerisinde AB standartlarına getirilmesi hedeflendi. Enerji verimliliği sağlanarak alternatif kaynakların özendirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve karbon emisyonunun düşürülmesi amaçlandı.

Karşıyaka’nın havasını değiştirecek olan bu Eylem Planı’na Avrupa’dan da destek geldi. İngiltere Merkezli Carbon Trust, proje ortağı olurken, Birleşik Krallık Refah Fonu da projeye 85 bin Sterlin hibe destek sağlama kararı aldı. İngiliz yetkililer ve proje uzmanları 12-13 Temmuz tarihleri arasında Karşıyaka’ya geldi ve projenin başlangıç toplantısı yapıldı, yol haritası belirlendi.

İngiliz yetkililer, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan bu projenin, bir yerel yönetim tarafından yapılabilecek en iyi uygulama örneklerinden biri olabileceğini söyleyerek, diğer Avrupa kentlerine örnek olması için çalışacaklarını belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Endişe ediyoruz''
Sonraki Haber Karşıyaka'da 3 gün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?