ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'ya "özel okul" gibi devlet okulu...

Karşıyaka'ya "özel okul" gibi devlet okulu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya

Karşıyaka’da hayırsever Ayşe Necla Karadavut’un yaptırdığı Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulunun açılış törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, eğitimi her işin başı olarak gördüğünü söyledi.

“Eğitime yüzde 100 destek projesi kampanyası” kapsamında Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulunun açılış töreni yapıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, hayırsever Ayşe Necla Karadavut, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, Karadavut ailesi, ailenin avukatı Süleyman Okay, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Karadavut ailesinin avukatı Süleyman Okay, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar birer konuşma yaptılar.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı yaptığı konuşmada, Karşıyaka’da 6 bağımsız anaokulunun, 26 ilkokulun, 17 ortaokulun, 14 lise düzeyinde ortaöğretim düzeyinde Anadolu ve meslek lisesinin bulunduğunu belirterek şöyle konuştu. “ Karşıyaka’mızda toplamda 63 okulumuzda, 1409 derslikte 44.500 öğrencimiz eğitim öğretim görmekte, 2 ortaokulumuzun da inşaat çalışmaları devam etmektedir.

312 milyon hayırsever desteği

“Eğitime yüzde 100 destek projesi kampanyası” kapsamında İzmir’de bugüne kadar toplamda 197 protokol imzalandı. 312 milyon lirayı bulan bir hayırsever destek bağışı gerçekleştirildi. 2300 derslik, 222 bin metrekare arsa bağışı ve 3 milyon TL da nakit bağışı yapılmıştır…

Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulunu yaptırarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi için eğitim hayatına bağışlamıştır. Hayırsever eğitim gönüllüsü Ayşe Necla Karadavut hanımefendiye ve ailesine eğitime yaptıkları bu büyük katkılardan dolayı şahsım, eğitim çalışanlarımız ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Vefat eden Karadavut ailesi yakınlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ayşe Necla Karadavut hanımefendiye sağlıklı ömürler diliyorum. Okulların yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Karadavut ailesinin avukatı Süleyman Okay aile adına yaptığı konuşmada, Milli eğitime yaptıkları katkılarının 5.cisinin hizmete alındığını, hayırseverin arzusunun, öncelikle cumhuriyetimizin temel felsefesine inanan, özgür ruhlu gençlerin bu okullarda yetişmesi, ülkeye hizmet etmesi olduğunu belirterek, “Bu okulun yapımında bizlere yardımcı olan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı konuşmada eğitime çok daha fazla önem verdiklerini, yaşamın temeli olan eğitime yerel yönetimlerin destek vermesi gerektiğini belirterek, Karşıyaka Belediyesi’nin eğitim ile ilgili projelerinden söz etti. Eğitime yapılacak her katkının, bu ülkenin Cumhuriyet ışıklarının hiç sönmemesi demek olduğunu söyledi.

Vali Toprak’tan aileye teşekkür

Eğitimi her işin başı olarak gördüklerini söyleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulunun bulunduğu konum itibarı ile Karşıyaka ilçesinde, semti, binası, fiziki imkânları ve çevresi ile tarihe not düşülecek bir eser olduğunu belirterek şöyle konuştu. “ Bu eserlerden dolayı Ayşe Necla Karadavut hanımefendinin eşleri Tevfik beye bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Ayşe Necla Karadavut hanımefendiye de sağlık ve afiyet diliyorum. Karadavut ailesinin, Necla hanımefendinin yapmış olduğu 5. Okul. İkisi meslek lisesi. Ben bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz adına, ilimiz adına ve tüm İzmirliler adına size en kalbi teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Çok sağ olun. Bu güzel davranışın hayırseverlerimize, imkânı olup ta insanlığa bir not düşmek isteyenlere örnek olmasını diliyorum.

Eğitim her şeyin temeli.

Eğitim her şeyin temeli. Biz eğer ki insanımızı iyi yetiştirebilirsek, güçlendirebilirsek, onu cumhuriyetimizin değerleri ile ülkemizin milli ve manevi tüm kazanımları ile cumhuriyetimizin ışığı çerçevesinde yönlendirebilirsek görevimizi bir nebze yapmış olabiliriz. Bu görevin en önemli yetişme noktaları bu okullar, bu okullarda yetişen çocuklarımız, gençlerimiz oluyor. Dolaysı ile bilgiye, bilginin üretim ile buluşmasına, teknolojiye, bilimsel çalışmaya, evrensel değerlere, ülkemizin kadim değerlerinin yaşatılmasına, birbirimizi sevmeye, hoşgörüye, dostluğa, barışa her şeyden öte bizim ihtiyacımız var. Bunun temelindeki en önemli nokta eğitim kurumlarımız…

Biz eğer çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı, Atatürk’ün işaret ettiği gibi bir noktayı sonucuna kadar götürmek istiyorsak, bu konuda asla geri kalmamamız ve bilimin ışığında çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmek noktasındayız. Bu konuda da eğitim kurumlarımızın önemi büyük…

Ben tekrar Necla Karadavut hanımefendiye, Karadavut ailesine kendileri adına bu güzel çalışmaları yürüten avukatları Süleyman Bey’e, mimarından, mühendisine, yüklenicisine kadar herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Hayırsever Ayşe Necla Karadavut ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek, sınıfları gezdiler, öğrenciler ile bir süre sohbet ettiler.

24’ü 1.kademe derslik, 3 ana sınıfı, spor salonu, müzik ve resim dersliği, 1 çok amaçlı salon ve akıllı tahtalarda ders işlenen Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu yaklaşık 9 milyon TL mal oldu.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Başkan Akpınar Çin'de Kardeş Şehirler Forumuna katıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?