ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'ya hastane 2018 sonunda...

Karşıyaka'ya hastane 2018 sonunda...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya hastane 2018 sonunda...

Yıkım çalışmaları süren eski Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine 150 yataklı modern, konforlu ve dijital alt yapıya sahip yeni hastane yapılacak.

Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi, mevcut sağlık hizmetini karşılayamaması ve binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle 2016 Mayıs ayında, yeni açılan, 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşındı. Eski hastanenin ise yıkımına başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın yatırım planına alınmasıyla yerine yapılacak olan yeni hastanenin proje çalışmalarına başlandı.

Yıkım çalışmalarına hızla devam edilen Karşıyaka Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar yeni hastanemizde tıbbi hizmetlere başlamak. Asıl amacımız ise Karşıyaka halkını biran önce nitelikli sağlık hizmetiyle buluşturmak. Çiğli ve Bornova'da olduğu gibi, Karşıyaka'da da Karşıyaka halkına yakışacak 150 yatak kapasiteli modern ve dijital alt yapıya sahip hastanemizi Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle en kısa sürede hayata geçireceğiz. Hem eski hastanenin yıkımı esnasında hem de yeni hastanenin yapım çalışmalarında göstermiş olduğu anlayış ve sabır için Karşıyaka halkına teşekkür ederiz" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin 2016 yılında hizmete başladığını hatırlatan Erbaycu, "Yine 2016 yılında 150 yataklı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası, 57 Ünitli Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı Bayraklı Ek Binasını halkımızla buluşturduk. 2017 yılının ilk aylarında da Bergama ve Kemalpaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerini açıyoruz. Bergama Devlet Hastanesi Ek Binası ve yeni Foça Devlet Hastanesi yeni hastanesinin ise yapımları hızla devam etmektedir. Halen yüzde 93'ü tamamlanan Bornova Devlet Hastanesi'nin de önümüzdeki aylarda hizmete girmesi için çalışıyoruz. Böylelikle Kuzey'e Çiğli Bölge Hastanesi 'nden sonra, ikinci modern ve dijital alt yapıya sahip sağlık tesisini eklemiş olacağız" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka yine PFDK'da...
Sonraki Haber İzmir Barosu tarifenin iptali için dava açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?