ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka’ya FİFA’dan 2 dönem transfer yasağı…

Karşıyaka’ya FİFA’dan 2 dönem transfer yasağı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’ya FİFA’dan 2 dönem transfer yasağı…

Ekonomik sıkıntı içindeki Karşıyaka’da dertler bitmek bilmiyor… Eski yerli futbolcularına yaklaşık 3.5 milyon TL borcu bulunması nedeniyle TFF’nin transfer yasağı uyguladığı Karşıyaka’ya bu kez de FIFA transfer yasağı getirdi.

FİFA, Karşıyaka Spor Kulübü’ne 2013-15 yılları arasında 1,5 sezon forma giyen halen Eskişehirspor’da oynayan eski yabancı oyunculardan Ofoedu’ya olan faizleri hariç 62 bin 500 dolar borcu nedeniyle 2 dönem transfer yapmama cezası verdi. Bu durumda Karşıyaka, ara transfer dönemi ve 2017 yazında transfer yapamayacak. Karşıyaka bu dönemde altyapıya da takviye gerçekleştiremeyecek. Ofoedu’nun alacağı ödense bile transfer yasağını kaldırma konusundaki kararı FIFA verecek. Kulübün cezayla ilgili CAS’a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvurma hakkı mevcut. Karşıyaka’da 2013-15 yılları arasında 1.5 sezon forma giyerek 11 gol atan Nijeryalı Ofoedu, halen Eskişehirspor’da oynuyor.

Öte yandan Karşıyaka’nın FIFA’da eski futbolcularından Makukula, Banahene’nin alacakları, Okan Şahingöz’ün yetiştiricilek bedeli gibi borç dosyaları da bulunuyor. Daha önce Kahe’nin alacağıyla ilgili ödeme yaparak FIFA’dan puan silme cezası almaktan kurtulan, 3 kez üst üste Ulusal Kulüp Lisansı konusunda cezayı son anda önleyen Karşıyaka’nın bu konudaki dosyalar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayacağı söz konusu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kılıçdaroğlu Karşıyaka'da 5 temel attı, 10 açılış yaptı
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu'na Karşıyaka forması...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?