ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'ya 2016 yılında 25 milyonluk yatırım

Karşıyaka'ya 2016 yılında 25 milyonluk yatırım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya 2016 yılında 25 milyonluk yatırım

Karşıyaka’yı her alanda geleceğe taşımak ve daha çağdaş bir kent yaratmak için var gücüyle çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılında toplam 25 milyon liralık yatırıma imza attı. Çevre, altyapı, spor ve eğitim gibi alanlarda fark yaratan hizmetler sunulurken, kültür-sanat etkinlikleriyle de binlerce Karşıyakalı sosyal yaşama katıldı. Başkan Akpınar “Bu yıl da durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, bir yılda toplam 25 milyon liralık yatırım yapılırken, özellikle fiziki projelere ağırlık verildi. Bu kapsamda; Örnekköy’de, İzmir’in ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kuruldu. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin yapımına başlandı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde amatör takımlar için inşa edilen bin 800 kişilik futbol tesisi tamamlanma aşamasına getirildi. 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön tarafındaki yarı olimpik havuzun üzeri kapatılarak, modern bir yüzme tesisine dönüştürüldü. Afet Acil Durum ve Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. İki yeni anaokulunun yapımı için çalışmalara başlandı. Onlarca okul binası bakım ve onarımdan geçirildi.

Kente yepyeni parklar ve sosyal yaşam alanları kazandırmak için de çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın yapımına başladı. Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulan ve Ege Bölgesi’nde ilk olacak parkın inşaatı hızla devam ederken, 2016 yılında pek çok mevcut park da elden geçirildi ve modern görünüme kavuşturuldu. Özellikle Nergiz Parkı ile Bostanlı Balıkçı Parkı’nda yapılan yenilikler en çok memnuniyet yaratan çalışmalar arasında yer aldı. Ayrıca, farklı bölgelerde toplam 237 araçlık park yeri yapıldı ve 331 adet bisiklet parkı oluşturuldu. Duba uygulamalarıyla sokaklarda düzen sağlandı, okul önlerine hız kesici kasisler yapıldı. Başta Nergiz ve Goncalar olmak üzere, tüm sokaklarda –belediyenin ürettiği- toplam 40 bin metrekare parke taş döşendi, 10 bin metrekare bordür ve kanalet yenilendi.

Yıl içinde hayata geçirilen fiziki yatırımlar, onlarca kültürel ve sosyal etkinlikle süslendi. Bir yılda 45 konser gerçekleştirildi. Hem yetişkin hem de çocuklara yönelik olarak, 130 tiyatro gösterimi sunuldu. 20 söyleşi ve anma etkinliği düzenlendi. Liselerarası Müzik Yarışması ve Attila İlhan Şiir Ödülü gibi önemli organizasyonlara imza atıldı.

Yeni yılda da Karşıyaka’ya ve Karşıyakalılara her alanda fark yaratan hizmetler sunmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar  “Dünya çapında bir kent yaratmak için çıktığımız yolda; emek, özveri, hizmet ve başarı dolu bir yılı geride bıraktık. Çocuklarımızdan kadınlara, engelli vatandaşlarımızdan yaşlılarımıza kadar, her bireyin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. 2017’de de durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edecek; hizmet çıtamızı daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Karşıyaka Belediyesi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Her şeye rağmen; neden olmasın!
Sonraki Haber Umutlu muyuz, değil miyiz?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?