ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'ya 100.Yıl Korusu

Karşıyaka'ya 100.Yıl Korusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya 100.Yıl Korusu

Karşıyaka’da 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yeni bir koru oluşturuldu.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki koru alanında 250 adet fidan toprakla buluşturuldu. Etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan ve İlçe Yönetimi ile partililer, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 

HEDEF DAHA YEŞİL BİR KENT
Her yaştan katılımcılar ile birlikte fidan dikip can suyu veren Belediye Başkanı Tugay “Bu korunun oluşmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İklim krizinin giderek derinleştiği böyle bir dönemde, tüm ağaçlandırma çalışmaları çok değerli. Herkesin eline, emeğine sağlık. Ağaç dikmek önemli ama onlara bakmak ve korumak da çok kıymetli. Bugün diktiğimiz fidanlarımızın büyümesine emek verecek olan, Karşıyaka’yı daha yeşil bir kent haline getirme hedefimize katkı sunacak herkese de şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 

ARTIK YETER!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan “Biliyorsunuz ki; son yıllarda birçok olağan dışılık normalleşti. Bir orman yangını sonrası imar plan değişikliği normalleşti. Orman içinde yanan bölgelerde hızlı yapılaşma normalleşti. Çevreci enerji kaynaklarına yatırım yapmak yerine, kömür dağıtmakla övündüler; toprağı korumak zenginleştirmek yerine, her yere beton atmakla övündüler. Artık yeter... Çünkü bu dünya, daha fazlasını kaldıracak halde değil. Her türlü adım, iklim krizi açısından gözden geçirilerek atılmalı. O halde; toplumun bizden beklentilerine, bir de doğanın beklentilerini ekleyip, sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkında olarak mücadeleyi sürdürmeliyiz. 100. Yıl Koru’muza yer ve hazırlık desteği için Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay’a ve kurum çalışanlarına, fidan destekleri için tüm bağışçılarımıza, dikim desteği için siz katılımcılara, çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de Robotel üretildi
Sonraki Haber Karşıyaka, Edremit'te mağlup

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?