ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın turizmi üniversitelilere emanet

Karşıyaka'nın turizmi üniversitelilere emanet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın turizmi üniversitelilere emanet

Eğitim, kültür ve sanat konularında ortak projeler üreten Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, işbirliği halkasına bu kez de turizmi ekledi. İki kurum, Karşıyaka'nın 2015- 2020 yıllarını kapsayan Turizm Master Planı'nı hazırlayacak. İzmir'in incisi Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

Çeşitli konularda işbirliği yaparak topluma fayda sağlayacak projeler üreten Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi bu kez Karşıyaka'nın turizmdeki gelişimi için bir araya geldi. Karşıyaka'yı turizmde marka kent haline getirmek için kolları sıvayan belediye ve üniversite, ilçenin 5 yıllık Turizm Master Planı'nı hazırlamak için protokol imzaladı. Proje kapsamında; Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin çalışmaları ile ilçenin turizm potansiyeli ortaya konacak. Yeni turistik noktalar belirlenecek, tarihi ve turistik değerler ön plana çıkartılacak. Turizm yatırımları için ön çalışmalar yapılacak. Plan altı ay içinde hazırlanacak. Üniversite öğrencileri, belediyenin sosyal faaliyetlerinde de gönüllü olarak yer alacak.

Belediye ve üniversitenin işbirliğini sağlayan projeyi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan imzaladı. Başkan Akpınar "Karşıyaka'yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent yapmak için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar da örnek projeler hayata geçirdik. Hedeflerimize bir bir ulaşırken, turizm çalışmalarımızı, Yaşar Üniversitesi'nin marka değeri ile tamamlamak bize mutluluk verecek. İlçemizin Turizm Master Planı'nı hazırlayacağız ve kentimiz turizm yönünden nasıl gelişir, hangi yatırımlar yapılmalıdır bunları ortaya koyacağız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Barkan ise "İzmir'e yakışan bir işbirliği yaptık. Turizmde uzmanlaşan öğrencilerimizi, belediye ile ortak bir çalışma içine sokmak bizim için de önemli. Çok şanslıyız ki bu tür projelerde sonuna kadar destek veren bir belediye yönetimi var. Karşıyaka'nın turizm yönünden gelişimi için birlikte çalışacak olmak, bizlere de mutluluk verecektir" diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Göksu: Bu performansla devam edersek ilk 6 içinde sezonu bitiririz
Sonraki Haber Karşıyaka Yamanlar Koleji erkekler satrançta şampiyon

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?