ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'nın Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oluyor

Karşıyaka'nın Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oluyor

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin sekizinci sezonunun resmi kura çekimi töreni, 5 Temmuz Çarşamba günü İsviçre'nin Mies kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi'nde gerçekleştirilecek.

Karşıyaka kura çekiminde 1.torbada yer alacak. Hem eleme turları hem de normal sezon kura çekimi için takımlar, öncelikle BCL Kulüp Sıralaması’na ve henüz turnuvaya katılmamış kulüpler için BCL Ülke Sıralaması’na göre torbalara yerleştirildi. BCL’in 2023-24 sezonu 25 Eylül'de eleme turları ile başlayacak ve 17 Ekim'de normal sezonla devam edecek.

Normal sezon kura çekimi için, direkt katılım hakkı kazanan 29 takım ve elemelerden gelecek 3 takım 8’erli 4 torbaya ayrıldı. Buna göre torbalar şu şekilde oluştu:

1. Torba: AEK (Yunanistan), Hapoel Holon (İsrail), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), JDA Bourgogne Dijon (Fransa), Lenovo Tenerife (İspanya), Pınar Karşıyaka, Tofaş, Unicaja (İspanya)

2. Torba: Darüşşafaka Lassa, Falco Vulcano Szombathely (Macaristan), Filou Oostende (Belçika), Galatasaray Nef, Igokea m:tel (Bosna Hersek), MHP RIESEN Ludwigsburg (Almanya), Rytas Vilnius (Litvanya), Telekom Baskets Bonn (Almanya)

3. Torba: Bursaspor, Dinamo BDS Sassari (İtalya), EWE Baskets Oldenburg (Almanya), PAOK mateco (Yunanistan), Peristeri bwin (Yunanistan), Promitheas Patras (Yunanistan), UCAM Murcia (İspanya), VEF Riga (Letonya)

4. Torba: Bertram Yachts Derthona (İtalya), Opava (Çekya), Le Mans Sarthe Basket (Fransa), Rio Breogan (İspanya), Elemelerden gelecek 3 takım

Play-In Serisi ve Son 16 Turu grupları  
Play-In Serisi ve Son 16 Turu için ek bir kura çekimi olmayacak. Play-In eşleşmeleri bitişik gruplar tarafından kurulacak (A2-B3, B2-A3; C2-D3, D2-C3; E2-F3, F2-E3; G2-H3, H2-G3), ve her eşleşmenin kazananları önceden belirlenen Son 16 Turu gruplarına girecek:

I Grubu: A1, E1, C2/D3, G2/H3

J Grubu: B1, F1, D2/C3, H2/G3

K Grubu: C1, G1, B2/A3, E2/F3

L Grubu: D1, H1, A2/B3, F2/E3

Kura çekimi kısıtlamaları:
Kura çekiminde normal sezon aşaması için ülke koruması geçerli olacak ve kulüpler aynı ülkeden diğer kulüplerle aynı gruba kura çekemeyecek.

Resmi kura çekimi seremonisi 5 Temmuz Çarşamba günü TSİ 12.30'da başlayacak ve www.championsleague.basketball'da canlı olarak yayımlanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi’nden ''Dikkat Güçlendirme Atölyeleri''
Sonraki Haber Yorgun martılar Karşıyaka'da emin ellerde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?