ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'nın ''sağlıklı'' şenliği

Karşıyaka'nın ''sağlıklı'' şenliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın ''sağlıklı'' şenliği

Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında kurulan ve 4 yıldır okullarda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulüpleri, yıl sonu şenliğinde bir araya geldi.

Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde yapılan şenliğe; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve çok sayıda davetli katıldı.

70 kulüp, 4 bin öğrenci

Şenliğin ilk konuşmasını yapan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, “Yaklaşık 4 yıl önce başlayan bu serüven, artık semeresini vermeye başladı ve bugün bir şenlik havasında yıl sonu itibariyle gerek çocuklarımızın, gerek öğretmenlerimizin bu alanda vermiş oldukları emeklerin bir mahsülünü hep birlikte göreceğiz. Okullarımızda yaklaşık 70 kulüpte, gönüllü öğretmenler aracılığıyla, yaklaşık 4 bin öğrencimize eğitim verildi. Bu eğitimlerin teorik kısmı okullarda öğretmenlerimiz tarafından, pratik kısmı ise başta doktorlarımız olmak üzere yetkin sağlık personelimiz tarafından verildi” diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı çocukluk, sağlıklı yaşlılık

Kaymakam Yücel’in ardından bir konuşma yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu ise, “Sağlık Bakanlığı olarak belirlediğimiz 11 hedeften en önemlisi koruyucu sağlık hizmetleriydi. Bu hedef doğrultusunda, Karşıyaka Kaymakamımızın önderliğinde, sağlıklı yaşam kültürünü yaymak için sağlık yaşam kulüplerini oluşturduk. Çünkü biz biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir. Biz sağlıklı bir çocuklukluk geçirirsek, sağlıklı bir yetişkin ve ileride sağlıklı bir yaşlı oluruz” dedi.

Vali’den teşekkür

Şenliğin son konuşmasını gerçekleştiren İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, “Bu kulüplere katkı sağlayan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Gerçekten önemli bir proje. Bizlere, tebrik ve teşekkür etmek düşer. Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam hepimiz için vazgeçilmez unsurları içeriyor. İstiyoruz ki, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, sağlıklı hayatı şekillendirelim ve tüm gençlerimizin zihinlerine bunu yerleştirelim. Hem yaşayacağız, hem yaşatacağız. Sağlıklı yaşamın bileşenleri, tüm çevremize de örnek olacak şekilde yaymamız gerekiyor” dedi. Vali Toprak, konuşmasının ardından Akılcı ilaç ve atık ilaç konulu resim yarışmasında dereceye giren çocukların ödüllerini de verdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’ne üye olan çocuklar, baleden judoya kadar pek çok farklı alanda gösteriler sunarak izleyenleri büyülerken, bir yandan da sağlıklı yaşamanın önemine dikkat çektiler. Gösterilerin tamamlanmasıyla şenlik alanında kurulan stantları tek tek gezen protokol üyeleri, burada sağlıklı yaşam kulüplerinde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 30.İzmir Festivali'nde Haziran ayı da dopdolu
Sonraki Haber Karşıyaka, sokaklarını geri almak için yürüdü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?