ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın müzelerine yoğun ilgi

Karşıyaka'nın müzelerine yoğun ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın müzelerine yoğun ilgi

Karşıyaka’da sanat ve bilime ayna tutan, tarihi değerleri günümüze taşıyan müze ve anı evleri, yılın ilk 4 ayında 60 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 6 müze arasında en çok ilgiyi, 'Latife Hanım Köşkü Anı Evi' gördü.

Karşıyaka’da hem sosyal ve kültürel yaşamın hem de turizmin vazgeçilmezi olan müze ve anı evleri, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi, Bilim Müzesi, Deprem Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Haberleşme Müzesi; 4 ayda yaklaşık 60 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Müzeler, ilkokul öğrencilerinden tarih meraklılarına, yabancı konuklardan yerli turistlere kadar her yaş ve kesimden ziyaretçiyi ağırladı. 

Karşıyaka’daki müzeler arasındaki ziyaretçi rekoru ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği ‘Latife Hanım Köşkü Anı Evi’nin oldu. 2008 yılında aslına uygun olarak restore edilip ziyarete açılan köşk, yılın ilk 4 ayında 30 bin ziyaretçiyi ağırladı. ‘Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi’ de hem çocuk hem de yetişkinlerden büyük ilgi gördü. Ege'nin ilk bilim müzesi olan tesis; 60 adet öğrenme istasyonu, 15 interaktif kiosk ve 100'e yakın deney düzeneğiyle bilim meraklıları için çekim merkezi oldu. Bilim Müzesi'nin bu süreçteki ziyaretçi sayısı da 8 bin 500'e yaklaştı. Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi 10 bin, Haberleşme Müzesi 2 bin 500 ziyaretçiye kapılarını açtı. Bostanlı Açıkhava Tarih Müzesi ile Deprem Müzesi de büyük ilgi gördü.

Karşıyaka’yı kültür ve turizmde marka kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Müze ve anı evlerimiz, geçmişimizi daha iyi tanımamız, geleceği öngörebilmemiz noktasında hepimiz için çok önemli. Kültür ve turizm alanlarında ‘marka kent’ hedefimiz doğrultusunda, önümüzdeki süreçte Karşıyakamıza yeni müzeler kazandırmak için çalışacağız. Vatandaşlarımız, mevcut tesisleri ücretsiz olarak gezebilir” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ADD Karşıyaka Şubesi, İGC’de…
Sonraki Haber Prof. Dr. Jale Erzen’e “Yılın Sanat İnsanı Onur Ödülü”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?