ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın gururu: Körfezin en büyük bayrağı göndere çekildi

Karşıyaka’nın gururu: Körfezin en büyük bayrağı göndere çekildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın gururu: Körfezin en büyük bayrağı göndere çekildi

Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında tüm Karşıyakalıların bir gurur madalyası olarak göğsünde taşıyacağı bir hizmete imza attı. Belediye’nin hazırlattığı 150 metrelik Türk Bayrağı, Mavişehir Denizkızı Parkı’ndaki 50 metrelik göndere yapılan törenle çekildi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Çanakkale Şehitler Anıtı’nın bir minyatürünü ilçeye kazandıran Karşıyaka Belediyesi, şanlı zaferin 101. yılında minyatür anıtın yanına diktiği dev bayrakla unutulmayacak bir hizmete imza attı. Mavişehir Denizkızı Parkı’nda hazırlanan 50 metrelik direğe çekilen 150 metrelik dev bayrak, körfezin en büyüğü olarak kayıtlara geçti.

Mavişehir Denizkızı Parkı’nda düzenlenen bayrağın göndere çekilme törenine Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyakalı Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Körfezin en büyüğü

Törenin başında bir konuşma gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar, “Burada bir eksiklik vardı. Geçen sene şanlı zaferin 100. yılında Çanakkale Anıtı’nı Karşıyaka’mıza getirmiştik, şimdi de 101. yılda bu muhteşem Türk Bayrağı’nı körfezde dalgalandıracağız. Bölgemizin en büyük bayrağı Karşıyaka’mızda dalgalanacak. Bayrağımızı geleceğe dair güven ve büyük umutlarla selamlıyorum. Bugün burada olan ikinci önemli olay da vefa ve saygı anıtımızı açacak olmamız. Biz bu destanı her dinden, etnik kökenden ve inançtan insanlarımızla yarattık. O destanda elbette Karşıyakalılar da vardı. Başta Genelkurmay Başkanlığımızın arşivi olmak üzere titiz bir çalışmayla Çanakkale’de 15 Karşıyakalı’nın şehit düştüğünü öğrendik. Biz bugün onların isimlerini Karşıyaka’mızda ölümsüzleştirerek büyük bir eksiği gideriyoruz. Karşıyakalı kahramanlarımızın adları, onlar için düzenlenen anıtta, burada yaşayacak. Hiç kuşku yok ki Karşıyakalılar onların izinden yürümeye devam edecektir” dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun sona ermesinden sonra İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada Karşıyaka’nın gururu dev bayrak göndere çekildi. Dev bayrak göndere çekildikten sonra, bayrak direğinin yapımında destek veren Ferit Turan’a plaket ve çiçek takdim edildi. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Turan, böyle bir hizmete katkı verdiği için çok gururlu olduğunu söyledi. Turan’ın ardından Kaymakam Saaddettin Yücel de bir konuşma gerçekleştirerek “Çanakkale’yi kazandıran o ruhu bugün burada bayrağımızla, anıtımızla ve diğer hizmetlerle yaşatıyor olmak çok gurur verici. Bu hizmete katkı veren herkese teşekkür ediyor, en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Karşıyaka’nın şehitleri bu anıtta yaşayacak

Dev bayrağın göndere çekildiği törende, Karşıyakalı Çanakkale Şehitlerine saygı anıtının da açılışı yapıldı. Yamanlar Dağı’ndan özel olarak getirtilen dev bir kayanın üzerine kazınan Karşıyaka’nın 15 şehidin ismini Çanakkale Anıtı ve Dev Türk Bayrağı’nın arasında yaşatacak olan saygı anıtının açılışının ardından, tören alkışlar eşliğinde sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Efe'ye 6 ay ceza...
Sonraki Haber Çanakkale Şehitleri Karşıyaka'da anıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?