ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'nın Filizleri'ne bir destek de şoförlerden

Karşıyaka'nın Filizleri'ne bir destek de şoförlerden

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın Filizleri'ne bir destek de şoförlerden

Karşıyaka Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hayata geçirilen “Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesine bir destek de dolmuş sürücülerinden geldi. Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları, bir üniversite öğrencisine burs verme kararı aldı. Başkan Akpınar, “Her desteğin anlamı çok büyük. Örnek davranışınızı kutluyorum” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan “Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesi, farklı kesimlerin desteğiyle büyümeye devam ediyor. Apartman sakinleriyle başlayan; kısa sürede taksi duraklarından muhtarlara, esnaftan belediye çalışanlarına kadar her kesimin katkısıyla hızla yayılan projenin son destekçileri de dolmuş sürücüleri oldu. Dayanışma örneği sergileyen Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret ederek, bir üniversiteli gence burs vermek isteklerini söyledi.

Bu anlamlı desteğin herkese örnek olması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’nın Filizleri; kısa sürede Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri haline geldi, önemli ödüllere layık görüldü. Bu projede, belediyemizin organizasyon gücü ve halkımızın dayanışma ruhunu bir araya getirerek, üniversiteli gençlerimizin eğitim yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Ekonomik sıkıntılar yüzünden belki de okulu bırakma noktasına gelmiş pek çok çocuğumuzun geleceğini kurtarmasına yardımcı olmak, yarınlara daha güvenle bakabilmek için, her bir destek büyük değer taşıyor. Dolmuş sürücüsü kardeşlerimize de duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum, örnek olmasını diliyorum” dedi.

Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları ise, “Bu projeyi hayata geçiren Karşıyaka Belediyemize ve Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyoruz. Daha aydınlık yarınlar için eğitime her zaman destek veren belediyemizin çalışmalarında bizim de bir katkımız olsun istedik. Böyle önemli bir projenin içinde yer aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.

‘KARŞIYAKA'NIN FİLİZLERİ’ PROJESİ NEDİR?

Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk uygulaması başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı Karşıyakalıları örgütleyerek Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni hayata geçirdi. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle bir araya getirilerek; bugüne kadar yaklaşık 250 öğrenciye burs desteği sağlandı. Destekçiler arasında apartman sakinlerinin yanı sıra; taksi durakları, esnaf, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları, muhtarlar gibi farklı kesimler de yer aldı. Uygulama, farklı il ve ilçelere de örnek oldu. Üniversitelilere 10 aylık eğitim dönemi boyunca, ayda 300 lira burs desteği sağlanan proje, her geçen gün daha fazla gencin eğitim yaşamına ışık olmaya devam ediyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özdeş: Göztepe maçını kazanmalıyız
Sonraki Haber Türk Eğitim Senliler Karşıyaka'da bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?