ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın engelsiz merkezi umut oldu

Karşıyaka’nın engelsiz merkezi umut oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın engelsiz merkezi umut oldu

Karşıyaka Belediyesi, yerel yönetimler arasında İzmir’de tek olan ‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ ile dezavantajlı çocuk ve gençlerin yaşamına ışık oluyor.

Merkezde uzman öğretmenler tarafından uygulanan özel eğitim programlarıyla engelli bireylerin zihinsel, fiziksel ve sosyal becerilerinin gelişmesi sağlanıyor.

Yaz döneminde de faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Örnek bir eğitim sistemi uyguladığımız merkezimizde tüm engelleri sevgi ve emekle aşıyoruz" dedi.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Karşıyaka Belediyesi Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, engelli bireylere tamamen ücretsiz olarak çok yönlü eğitim ve saatlik bakım hizmetleri sunuyor. Merkeze kayıtlı öğrencilere Eylül-Haziran dönemi boyunca haftanın üç günü eğitim veriliyor. Tüm gün süren eğitimlerde branşlarında uzman olan el sanatları, akıl ve zeka oyunları, özel eğitim, beden eğitimi, müzik, hemsball ve okuma-yazma öğretmenleri ile sosyolog görev alıyor. Aileler için de psikodrama gibi özel eğitim ve etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Öğrencilerin ulaşımı Karşıyaka Belediyesi’nin servis hizmetiyle sağlanırken, öğle yemekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. Haziran-Ağustos döneminde ise servis ve yemek dışında tüm hizmetler aynı şekilde devam ediyor. Yaz için ayrıca aşçılık eğitimi verilmesi planlanıyor.

Örgün eğitimini tamamlamış gençlerin evlerinden çıkarak sosyalleşmesini sağlamayı ve gelişimlerinin devam etmesini desteklemeyi amaçlayan bu eğitimlerin yanı sıra, saatlik bakım hizmeti de sunuluyor. Aileler, engelli yakınlarını birkaç saat merkeze emanet ederek kendilerine vakit ayırma ve dışarıdaki işlerini halletme fırsatı buluyor. Engelli bireylere bakım verenler için önemli bir soruna çözüm olan bu hizmet, büyük memnuniyet yaratıyor.

Ayrıca, tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerlere düzenlenen geziler ve pikniklerle öğrencilerin sosyal yaşama katılıp keyifli vakitler geçirmeleri de sağlanıyor. İzmir’de bu donanımda bir engelli merkezine sahip tek yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, sürekli geliştirdiği hizmetleriyle ‘Engelsiz Kent’ hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Engelli bireylerin yaşamın içindeki varlığı, toplumlar ve kentler için çok önemli bir insani gelişmişlik göstergesidir. Biz bu anlayışla sunduğumuz hizmetlerle, hayatın önündeki tüm engelleri sevgi ve emekle aşmayı hedefliyoruz. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde uzman kadromuzun özveriyle yaptığı çalışmalar da bu çabalarımızın en güzel göstergelerinden biridir. Merkezimize devam ederek önemli gelişimler gösteren ve engellerini aşan tüm kahraman çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Daha önce tek başına yürümeye korkarken artık koridorlarımızda neşeyle koşan, yalnız yolculuk yapmaya başlayan, onlarca kitap okuyan, arkadaşlar edinen, özbakım becerileri kazanan ve nice güzel hikayeler yazan evlatlarımız en büyük motivasyon kaynağımızdır. Hayatı daha çok paylaşmak ve mutlulukları çoğaltmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İlçemizde yaşayan tüm engelli yurttaşlarımızı merkezimize bekliyoruz. Hayat engel tanımaz; hayallerin, umutların, yaşam arzusunun önüne hiçbir şey geçemez. Sevgi varsa, emek varsa engel yok” dedi.
 
Mustafa Kemal Mahallesi 6753/14 Sokak No:4 adresinde faaliyet gösteren Karşıyaka Belediyesi Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ne, hafta içi mesai saatleri içinde 0232 370 00 15 numaralı telefondan ulaşılabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralamasında Karşıyaka 4.sırada
Sonraki Haber ​Halk Taşıt ile 4 yılda 241 milyon liralık katkı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?