ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın cam kumbaraları artık cepte...

Karşıyaka'nın cam kumbaraları artık cepte...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın cam kumbaraları artık cepte...

Geçtiğimiz ay Türkiye’de bir ilke imza atarak camların çöpe atılmasını yasaklayan ve geri dönüşüm seferberliği başlatan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de cam kumbaralarına erişimi kolaylaştıracak bir mobil uygulama hazırladı. Uygulama sayesinde Karşıyakalılar, bulundukları noktaya en yakın cam kumbaralarının yerini -akıllı telefonlarından- tek tuşla öğrenebilecek.

Karşıyaka Belediyesi, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için başlattığı seferberliğe vatandaşların katılımını kolaylaştıracak bir mobil uygulamayı hizmete sundu. Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarına veya tabletlere ‘camkumbarasi’ uygulamasını indiren vatandaşlar, bulundukları noktaya en yakın cam kumbaralara harita üzerinden yönlendirilecek. Ayrıca Karşıyakalılar, uygulama ile cam kumbaralara ilişkin talep, şikayet ve önerilerini de iletebilecek. Mobil uygulama, kısa süre içinde İOS işletim sistemi üzerinden de kullanılmaya hazır hale getirilecek.

Belediye, Haziran ayında ÇEVKO ve Anadolu Cam ile imzaladığı protokolle birlikte hayata geçirdiği seferberlik kapsamında ilçe genelindeki cam kumbaralarının sayısını da 150’den 250’ye çıkardı. Böylece vatandaşlar, cam toplama araçlarının girebileceği güzergahlar boyunca, maksimum 200 metre aralıklarla cam kumbaralara ulaşabilme imkanına kavuştu. Karşıyaka Belediyesi, başlattığı seferberlikle birlikte, cam ambalaj atıklarının çöpe atılmasını yasaklamak ve buna uymayanlara Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulamak üzere, -Türkiye’de ilk kez- meclis kararı da almıştı.

Karşıyakalılara cam atıkları çöp yerine kumbaralara atmaları için çağrıda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yüzde yüz geri dönüşebilen tek madde olan cam, artık Karşıyaka’da çöpe değil cam kumbaralarına atılacak. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yaparken, vatandaşlarımızdan da çalışmalarımıza destek olmalarını ve sahip çıkmalarını bekliyoruz. Duyarlı Karşıyakalılar sayesinde, Türkiye’ye örnek olacak önemli bir başarı elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Teleferik açıldığı gün arıza yaptı...
Sonraki Haber Osman Dal dede, Ulaş Dal baba oldu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?