ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın arşivi dijital ortama taşınıyor

Karşıyaka’nın arşivi dijital ortama taşınıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın arşivi dijital ortama taşınıyor

Teknolojik gelişmeler doğrultusunda hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ‘Dijital Arşiv’ projesini hayata geçiriyor. Belediye Arşiv Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında; kurumun yapı kontrol, imar, etüt proje, ruhsat, plan proje, kentsel dönüşüm birimleri ile ilgili evrak, dosya ve dokümanlar dijital ortama taşınmaya başlandı.

Yaklaşık bir yılda tamamlanması planlanan projeyle; vatandaşların, ekspertizlerin ve bilirkişilerin ihtiyaç duydukları belgelere en hızlı şekilde ulaşabileceği akıllı bir sistem kurulacak. Bu sayede ilgili hizmetlere erişim daha kolay hale getirilirken, zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilecek. Kurum binalarında yoğunluk oluşması önlenecek. Dijital dosyalama ile yer kaybı azaltılarak mekân tasarrufu sağlanacak. Belgeler ömür boyu saklanabilir hale gelecek. Aynı anda çoklu erişim mümkün olacak. Fotokopi, kâğıt, kartuş gibi masraflar minimuma inecek; karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunulacak. 

Dijital arşivi Haziran 2022’de devreye almayı hedeflediklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, projeye ilişkin olarak şunları kaydetti: “Teknolojik gelişmeler birçok alanda olduğu gibi arşivcilik alanında da hayatı çok kolaylaştıran çözümler sunuyor. Bu doğrultuda, önemli bir gereklilik haline gelen dijital arşivleme sistemini kurmak için çalışmalarımıza başladık. Fiziksel evrakların sayısallaştırılarak dijital ortama taşınması, pek çok açıdan önemli avantajlar sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi olarak, “yaşayan ve yaşanılabilir kent” vizyonuyla yürüttüğümüz projelerimizden biri olan “Dijital Arşiv” ile temelde kolay erişim, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlamayı amaçlıyoruz.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TYSD Karşıyaka Şubesi öğrencilerin Anıtkabir’i gezme hayallerini gerçekleştirdi
Sonraki Haber Bostanlıspor Yaz Basketbol Okulu açık havada...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?