ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'nın akşam balıkçıları

Karşıyaka'nın akşam balıkçıları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın akşam balıkçıları

Balık sezonunun açılmasıyla tezgahların dolmasını ve fiyatların düşmesini bekleyen Karşıyakalılar, umduklarını bulamadı.

Tezgahlarda yine çiftlik balıkları baş rolü oynarken, deniz balıklarının fiyatları da cep yakmaya devam etti. Deniz balığını kendi yakalayıp, hem ekonomisine katkı yapmak, hem de merakını gidermek amacıyla Karşıyaka'da her geçen gün kıyı ve olta balıkçılığının sayısı artmaya başladı.  Karşıyaka'da özellikle Karşıyaka Yelken Tesisleri ile Bostanlı İskele arasındaki kıyıda her geçen gün neredeyse 24 saat balık avlayanlara rastlamak mümkün. Sabahın erken saatleri ve akşam saatlerinde yoğunluk artarken, denizden sık sık da özellikle lidaki, çipura, karagöz,  levrek yakalanıyor. 
Balık tutan Karşıyakalıların yanı sıra civar ilçelerden gelenlerin de rastlandığı kıyıda olta atanlar, "hem spor yapıyor, hem merakımızı gideriyor. Üstelik vakit geçirip, yeni dostluklar kurarken balık da tutuyor. Ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Tuttuğumuz balıkları tezgahta bulmak mesele. Bulsak bile fiyatı uçuk. O nedenle en iyisi kendin avlanacaksın" diyorlar.
(Fotoğraf: www.karsiyakahaber.com)  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da büyük şansızlık...
Sonraki Haber Karşıyaka’da aşure bereketi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?