ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyakalılara felçten korunma yolları anlatıldı

Karşıyakalılara felçten korunma yolları anlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılara felçten korunma yolları anlatıldı

Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde Beyin Farkındalığı Haftası etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Gökçay “İnme (Felç)” konulu konferans verdi.

İnmenin nörolojik bir bozukluk olduğunu, dünya çapında ölüm nedeni olarak ikinci sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Gökçay, insanların bu konu hakkında yeteri kadar bilgilendirilmediğini, üzerine düşülmesi gereken bir konu olduğunu ifade etti.

Beyinde damarsal bir patolojiye bağlı olarak ortaya çıkan inmenin belirtilerinin ağızda kayma, baş dönmesi, bilinç bozukluğu, kolların hareketsiz kalması ve ani şiddetli baş ağrısı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gökçay, inme olmamak için egzersiz yapmanın, bol su tüketiminin önemine vurgu yaparken, sigara ve alkol kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

112 ACİL SERVİSİ ARAYIN

Felçten kuşkulandığınızda beyin damar tıkanıklarında kanıtlanmış tek tedavi olan Trambolitik(Pıhtı Eritici) tedavi şansını elde etmek için ilk 4.5 saat içinde tam teşekküllü  bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Gökçay, 112 Acil Servisi arayarak kabulünün öncelikli olacağına değindi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İki yaka Ege Av Federasyonu'nda birleşiyor
Sonraki Haber Kocaoğlu'ndan ''katı atık tesisi'' çıkışı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?