ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar PatiFest'te buluştu

Karşıyakalılar PatiFest'te buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar PatiFest'te buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından sokak hayvanları yararına düzenlenen PatiFest, yaklaşık iki bin hayvanseverin katılımıyla gerçekleşti. Söyleşi, konser ve yarışmalarla renklenen festivalde, özellikle çocuklar için düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. PatiFest’in geliriyle, Karşıyaka’ya üç ‘Pugedon’ daha kazandırılacak.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, Klinisyen Hekimler Derneği (KLİVET) işbirliğiyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen PatiFest, hafta sonu Taypark’ta yapıldı. İki gün boyunca; en karizmatik ve cazibeli kedi ile köpeklerin seçildiği ödüllü yarışmalar, karaoke etkinliği, konser ve canlı müzik dinletileri gerçekleştirildi. Hayvan haklarına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla panel ve söyleşiler yapıldı.

Ayrıca çocuklar için de çamurdan heykel yapımı, yüz boyama gibi renkli aktiviteler düzenlendi. Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli firmalar festival alanında stant açtı. Karşıyaka Belediyesi’nin sahiplendirme standı aracılığıyla can dostlar sıcak yuvalara kavuşturuldu. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler tarafından vatandaşlara danışmanlık hizmeti de verildi.

PatiFest’te can dostlarla ve hayvanseverlerle bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünyamızı paylaştığımız can dostlarımıza karşı duyarlılığı geliştirmeyi hedeflediğimiz bu festival sayesinde; Türkiye’de sadece birkaç belediye tarafından kullanılan ve İzmir’de ilk kez bizim uygulamaya aldığımız ‘Pugedon’ isimli mama dönüşüm kutularının sayılarını arttıracağız. Festivale katılan firmaların destekleriyle, üç Pugedon daha satın alıp can dostlarımızın beslenmesi için ihtiyaç olan noktalara yerleştireceğiz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ise öğrencileri Örnekköy Geçici Köpek Bakımevimizde konuk edeceğiz. Hayvanseverler vatandaşlarımızı da bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Hatay deplasmanından 1 puan ile dönüyor
Sonraki Haber İzmir Devlet Tiyatrosu sezonu Urla’da açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?