ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar Fener Alayı'nda tek ses tek yürek oldular

Karşıyakalılar Fener Alayı'nda tek ses tek yürek oldular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar Fener Alayı'nda tek ses tek yürek oldular

Karşıyaka Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı’nda her yaştan binlerce Karşıyakalı tek ses, tek yürek oldu.

Şehitler Bulvarı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Karşıyaka Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Muhteşem bayram coşkusunu sokaklara taşıyan Karşıyakalılar; hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attı, ellerindeki Türk Bayrakları ile kenti kırmızı beyaza boyadı. Yürüyüşte, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç ve partililer, Belediye Meclisi üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı. 

Kortej sonunda meydanda sahnelenen zeybek gösterisi büyük ilgiyle izlenirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yaptığı konuşmada “Lütfen inancınızı kaybetmeyin, lütfen mücadeleden vazgeçmeyin. Türkiye’yi hep beraber, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının hayal ettiği o güzel ve büyük ülke yapalım” diye seslendi. Tugay, büyük alkış alan konuşmasında şunları kaydetti: “Bu millet asla kimse tarafından susturulamayacak. Bizler her yerde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye haykıracağız. İşte bu sesi herkes duysun ve bilsin ki Türkiye’nin onurunu, bu milletin onurunu, hiç kimse hiçbir zaman ayaklar altına alamayacak. 100 yıl önce nasıl burayı işgal etmeye çalışanlara o tokat atıldıysa, bugün de Türkiye’yi geriye götürmeye, birilerine satmaya çalışanlara aynı cevabı hep beraber vereceğiz. Bizim siyasetimiz; ülkemizi sevmektir, insanlarımızı sevmektir, bu toprakların üzerindeki her canlıya saygı duymaktır. Bu ülkeyi, güzel çocuklarımıza en iyi şekilde bırakmak hepimizin boynunun borcu olsun. Bu ülkeye sahip çıkmaya hepinizi tekrar tekrar davet ediyorum. Sizleri çok seviyorum, Karşıyaka ile gurur duyuyorum. Bayramımız kutlu olsun!”

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi tarafından, 30 Ağustos’ta Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi'nde kano, kürek ve SUP (stand up paddle) yarışları ve dragon bot gösterisi de gerçekleştirildi. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışlarda dereceye girenlere törenle ödülleri takdim edildi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Karşıyaka’da kutlanıyor
Sonraki Haber Zafer ve Tayyare Bayramı & Şehid Tayyareci Binbaşı Fazıl Bey

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?