ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar belediyeye 300'e yakın proje gönderdi

Karşıyakalılar belediyeye 300'e yakın proje gönderdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar belediyeye 300'e yakın proje gönderdi

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan ve halkı da yerel yönetim sürecine dahil etmeyi amaçlayan 'Siz Hayal Edin, Biz Yapalım' uygulaması, Karşıyakalılardan büyük ilgi gördü. 3 aylık süreçte, internet üzerinden 300'e yakın proje önerisi gönderildi. Pekçoğu hayata geçirilirken, bazıları da yatırım programına dahil edildi.

“Bu kenti birlikte yöneteceğiz” sloganıyla yola çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, çalışmalarının ilk meyvelerini toplamaya başladı. Yerel yönetim sürecinde halka da söz hakkı tanımak için başlatılan 'Siz Hayal Edin, Biz Yapalım' uygulaması vatandaşların da büyük ilgisini gördü. Karşıyakalılar, hayallerini süsleyen yaklaşık 300 proje ve hizmeti belediye ile paylaştı. Vatandaşların, internet üzerinden belediyeye gönderdiği projeler, ilgili birimler tarafından değerlendirildi ve uygulanabilir olanlar önem sırasına konuldu. Bu sıralamaya göre tek tek hayata geçirilmeye başlanan projeler, vatandaşları da sevindirirken, belediyenin yetki sınırlarını aşan proje önerileri ise diğer kurumlara yönlendirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Göreve gelirken, bu kenti halkla birlikte yöneteceğimi ve onlardan aldığım görüş, öneri ve taleplere büyük önem vereceğimi söylemiştim. Yerel yönetimlerde katılımcılık esastır. 'Ben yaptım, oldu' mantığı ile hareket etmek başarısızlık ve halk üzerinde mutsuzluk yaratır. Biz vatandaşları da yönetim sürecine dahil etmek ve başarıyı birlikte yakalamak istiyoruz. O yüzden 'Siz Hayal Edin, Biz Yapalım' dedik. Karşıyakalı olmak, sorunlar ve eksikler karşısında hassas olmak ve sorumluluk almak demektir. Bu gücümüzü kullandık, halka söz hakkı verdik ve başarılı bir iş yaptığımızı gördük” dedi.

Karşıyakalılardan gelen proje önerileri arasında; engelli, kadın ve çocuklara yönelik olanlara öncelik verildi. Öneriler arasında yer alan, engelli vatandaşlarımız için Kısa Süreli Dinlenme Merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. Çocukların taleplerine yönelik de parklar yenilendi ve modern oyun grupları konuldu. Üniversite öğrencilerinin burs talebi ise Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın uygulamaya soktuğu ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi ile hayat buldu. Karşıyaka'da bir üniversite kurulması ile ilgili çalışmalar da son aşamaya getirildi.

* Kent estetiğinin sağlanması ve daha modern bir görünüm için Karşıyaka Çarşı’nın yenilenmesini öngören bir proje hazırlandı; tabelaların tektipleştirilmesi kararlaştırıldı.

* Tüm ilçeyi kapsayan bir temizlik kampanyası başlatıldı.

* İşsizlikle mücadeleye katkı koyabilmek için, iş talepleri özel sektöre yönlendirilmeye başlandı.

* Şenlik, söyleşi ve gösteri gibi çeşitli etkinliklerle sosyal yaşam canlandırıldı.

* Sahipsiz hayvanlar için özel su ve mama kutuları kentin dört bir yanına kondu. Tüm parklarda, can dostlar için kum oyun alanları oluşturulması için çalışma başlatıldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaldırımı kazdılar ve bıraktılar
Sonraki Haber 4 şiddetindeki deprem Karşıyakalıları korkuttu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?