ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar, anne toprağından Ata’ya çiçek götürecekler

Karşıyakalılar, anne toprağından Ata’ya çiçek götürecekler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar, anne toprağından Ata’ya çiçek götürecekler

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yılında, Anıtkabir’e annesi Zübeyde Hanım’ın kabrinde yetişen çiçekleri götürecek.

Eylül ayında mezara ekilen kasımpatı çiçekleri toplanarak, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Karşıyakalılar tarafından Anıtkabir’e götürülecek. Çiçeklerin mozoleye konulkacağı tören, 10 Kasım Perşembe günü saat 12.00’de yapılacak.

Karşıyaka Belediyesi tören için 9 Kasım gecesi Karşıyaka’dan Ankara’ya 20 otobüs kaldıracak. Başkan Akpınar ile birlikte sivil toplum kuruluşları ile derneklerin temsilci ve üyeleri, Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri, Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve vatandaşlardan oluşan Karşıyakalı grup otobüslerle Anıtkabir’e gidecek. Törenin ardından, aynı gün geri dönülecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünyada hiçbir ülke, geleceğini bir anne ile oğlu sayesinde çizmedi. Dünyada hiçbir kent, bir anne ile oğlu ile bu kadar özdeş hale gelmedi, kimliğini onlarla tanımlamadı. O anne Zübeyde Hanım, o oğul Mustafa Kemal Atatürk’tür. O ülke Türkiye, o kent İzmir’dir, Karşıyaka’dır. Zübeyde Annemizin aziz toprağına ektiğimiz çiçekler, Karşıyaka’nın değerlerinin bir simgesi olarak büyüyor ve biz onları “Karşıyaka Duruşu ve Kararlılığı”yla, Mustafa Kemal Atatürk’ümüze armağan edeceğiz. Ata’mıza, en kıymetlisinden, annesinden demet demet çiçekler götüreceğiz. Bu girişimin ne kadar anlamlı olduğunu, tarih kitapları mutlaka yazacak. Çünkü başlattığımız bu güzelliğin, dünyada bir örneği daha yok” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye Yelken Federasyonu'na İzmirli başkan...
Sonraki Haber Takım olmak ve üç yanlış bir doğru

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?