ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyakalılar, Alzheimer hakkında bilinçlenecek

Karşıyakalılar, Alzheimer hakkında bilinçlenecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar, Alzheimer hakkında bilinçlenecek

Kent Hastanesi ve Karşıyaka Belediyesi tarafından, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle bir seminer düzenleniyor.

Dünyada 44 milyon kişiyi etkileyen Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla İzmir Kent Hastanesi ve Karşıyaka Belediyesi ortaklaşa seminer düzenliyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde gerçekleşecek seminerde hastaların yakınlarına da günlük hayatlarında yardımcı olacak bilgiler verilecek. Seminer halka açık ve ücretsiz olacak.

Unutkanlıkla başlayan ve hafıza ile düşünme yeteneğini yavaş yavaş harap eden ilerleyici bir beyin hastalığı olan Alzheimer’in yaşlanmayla birlikte görülme sıklığı da artıyor. Dünya genelinde 44 milyon Alzheimer hastası bulunurken, bu sayının insan ömrü uzadıkça katlanarak çoğalacağı tahmin ediliyor. Yaşlı nüfusun giderek çoğaldığı Türkiye'de de Alzheimer hastalığının görülme sıklığı da gelişmiş ülkelere göre daha  çok artıyor.

Kent Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Yaprak Alper, Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu’nda “Dünya Alzheimer Günü” olan 21 Eylül Çarşamba günü bu hastalıkla ilgili konferans verecek. Uzm. Dr. Alper, Alzheimer hastalığının hayatı nasıl etkilediği, hastaları ve yakınlarını neler beklediği, hastalığın nasıl teşhis edildiği ve nasıl ilerlediği, yaşam tarzı değişiklikleriyle bu hastalığın ilerlemesinin yavaşlatılmasının mümkün olup olmadığını anlatacak. Hastalık hakkında bilgilendirmenin yanı sıra hastaların yakınlarına yaşamlarını nasıl kolaylaştırabilecekleri, sorunlarla nasıl başa çıkabileceklerinin formülleri verilecek. Herkesin katılabileceği ücretsiz seminer saat 14.00’de başlayacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Elmasoğlu: ''Genç nüfus iyi değerlendirilmeli''
Sonraki Haber Hırsızı soymak istediği işyeri sahibi yakaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?