ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyakalı ressamdan "Işığa Doğru" resim sergisi

Karşıyakalı ressamdan "Işığa Doğru" resim sergisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı ressamdan

Karşıyakalı Ressam Şenay Buluğ yaptığı resimleri Urla’da “Işığa Doğru” resim sergisi adıyla sergiledi.

Şenay Buluğ bir yılda yaptığı 74 eseri Urla Yorgo Seferis Art Gallery’de  “Işığa Doğru” resim sergisinde sergilerken, çok sayıda sanatseveri de bir araya getirdi.

Karışık teknikler kullanarak yapılan 74 eserde varoluş, değişim anlatıldı. Bu anlatımlarda, görsel konu olarak kelebek ve kadın teması ile yola çıkılmış. Kelebeğin zamansız ve mekânız, ömrü boyunca ışığa doğru yol alması, kadının varoluşun devamındaki gayreti, çok renkli ve yarı soyut olarak, Mevlana felsefesinden de etkilenerek resmedildi.

“Serginin oluşum süreci manevi olarak yaşanmışlıklarla doğru orantılı aslında” diyen ressam Buluğ şöyle konuştu. “Hayatımız boyunca tüm yaşadıklarımızı,   bir şekilde dışa vururuz. Ben bunu sanat aracılığı ile yapabilme şansına sahip olduğumu düşünüyorum. Bu süreç yaşamak, biriktirmek ve sanat yoluyla paylaşmak olarak özetlenebilir sanırım. Bu sergi, son iki yıl içerisinde, manevi anlamda yaşanan çok zor bir sınavın bende yarattığı farkındalığın ürünüdür. Bunu resimlerimde birçok tekniği bilinçli olarak kullanarak, takvim olarak bir yılda tamamladım. Genel olarak akrilik tekniğinin kullanıldığı, kumaş kolaj, kolin le desteklenen teknik bir dil kullanıldı. Varoluş ve dönüşümü simgelerken, kadın ve kelebek yaşam sürecinin anlatılmasında benim için vazgeçilmezdi.”

Serginin açılış konuşmasından sonra katkı sunanlara birer resim hediye edildi. Şenay Buluğ 1962 yılında Karşıyaka’da doğdu. Karşıyaka Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi resim ana sanat dalından mezun oldu. 1989-2009 yılları arasında resim ve görsel sanatlar öğretmenliği ve yöneticilik yaptı. Birçok atölye çalışmalarında bulundu. 2014 yılında 1. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu’na konuk sanatçı olarak katıldı. Heykel ve resim dallarındaki sanat yaşamını sürdürüyor.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Metin Yıldırım'dan İzmir futbol kamuoyuna çağrı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?