ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı oto elektrikçi, Atatürk sevgisini maketle gösterdi

Karşıyakalı oto elektrikçi, Atatürk sevgisini maketle gösterdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı oto elektrikçi, Atatürk sevgisini maketle gösterdi

Karşıyaka’da oto elektrikçilik yapan Hüseyin Özer, Atatürk’e olan sevgisini, Atatürk’ün Selanik’teki evinin maketini yaparak gösterdi.

Bostanlı 1798 sokakta bulunan dükkanında oto elektrikçilik yapan 25 yıllık oto elektrikçisi Hüseyin Özer, ortaokula giden kızına proje ödevi olarak Atatürk’ün Selanik’teki evinin yapılması verilince, yıllardır içinde beslediği Atatürk sevgisini dışa vurmak için harekete geçti. Dükkanının her yerinde Atatürk’ün resimleri bulunan Özer, internetten araştırma yaparak Atatürk’ün Selanik’teki evinin maketini oluşturmaya başladı. Dükkanında satışını yaptığı oto elektrik malzemelerinin karton kutularını kullanarak Atatürk’ün Selanik’te bulunan evinin minyatürünü yapan Özer, yapım sürecinde hiçbir detayı atlamadı. Evin küçük odalarının içlerini Mustafa Kemal Atatürk, Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Bey’in fotoğraflarıyla donatan Özer, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Ona karşı her zaman büyük bir sevgi ve saygı besledim. Kızıma böyle bir ödev verilince de bunu Atatürk sevgimi göstermek için bir fırsat olarak gördüm” diyerek minyatür evin ortaya çıkış sürecini anlattı.

Minyatür evi genellikle evinde muhafaza ettiğini söyleyen Özer, bazı günler maketi dükkana getirdiğini ve müşterilerinin büyük bir ilgiyle tüm detayları inceleyerek kendisini tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 18 yaşındaki otomobil hırsızı tutuklandı
Sonraki Haber İzmir’de ''Avrupa Günü''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?