ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı miniklere kaliteli okullar...

Karşıyakalı miniklere kaliteli okullar...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı miniklere kaliteli okullar...

Mali destek programlarıyla kentin ekonomik ve sosyal alanlardaki donatılarını artıran İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), son olarak eğitime 550 bin TL'lik destek verdi.

Karşıyaka Kaymakamlığı işbirliğiyle, toplam maliyeti 609 bin TL olan proje kapsamında okullar tamamen yenilendi.

Karşıyaka ilçesinde bulunan tüm anaokullarının Avrupa’daki gelişmiş eğitim sistemleriyle eşdeğer mobilya ve eğitim materyallerinin yenilendiği proje, sosyal yönüyle de dikkat çekiyor. Avrupa'da birçok anaokulunda başarıyla uygulanan ve çocukların sosyal ve akademik yönünü geliştiren eğitimlerin de dahil olduğu proje, ilk kez bir ilçesinin tüm anaokullarının tüm dersliklerinde aynı kaliteyi sağlama fırsatı buluyor.

Proje Örnek Oldu, Devamı Gelecek

Projeyi 6 okulla sınırlamayarak bütüncül bir yaklaşımla hareket edeceklerini açıklayan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, “Şu an Karşıyaka Kaymakamlığı'nın da desteğiyle, bünyesinde anasınıfı olan 10 kurumda daha aynı sistemi kuracağız. Hedefimiz Karşıyaka'daki tüm anaokullarının mükemmelliğiyle tanınır hale gelmesidir. Toplumumuzda, kaliteyi artırmaya yönelik çabalarımızın en etkili olacağı alan, okullardır. Bunun da tek yolu, gereksinimlerimizin karşılandığı kalite okullarıdır” dedi.

2014'ün Nisan ayında başladıkları projeyi 7 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak başarıyla hayata geçirdiklerini ve okulların ilk mezunlarını verdiklerini kaydeden Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa İslamoğlu, proje hakkında detaylı bilgiler verdi. Mustafa İslamoğlu, “Proje kapsamında 6 anaokulumuzdaki 29 derslik baştan aşağı yenilendi. Eğitim setlerinden mobilyalara ve eğitim materyallerine kadar birçok yenilik gerçekleşti. Bununla birlikte öğretmenlerimiz 120 saatlik eğitime tabi tutularak yeni eğitim materyallerini kullanma konusunda bilgilendirildi. Eğitimler sonrasında anaokulu öğretmenlerimiz Almanya'daki Montessori kurumlarına giderek, eğitimleri yerinde gözlemledi” diye konuştu. Karşıyaka'daki anaokullarında artık İtalyan eğitimci Maria Montessori tarafından geliştirilen ve Amerika ile Avrupa'daki birçok anaokulunda başarıyla uygulanan Montessori eğitim yaklaşımının uygulandığına dikkat çeken Mustafa İslamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu eğitimlerle çocukların tüm duyularının aktif olduğu öğrenme ortamı oluşturuluyor ve etkin öğrenmeyle çocukların kendilerini keşfetmeleri sağlanıyor. Çocuklar aldıkları eğitimlerle ilkokula hazır bir şekilde gidiyorlar. Bunun yanı sıra; çocuklara sorumluluk veriliyor. Çocuk gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlarda ‘Ben çözebilirim, ben yapabilirim’ algısıyla hareket ediyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çarşı Grubu'ndan çok sert açıklama
Sonraki Haber Doçent Koltuksuz'dan 'Evde Siber Korsan' Uyarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?