ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı engelliler meslek sahibi olacak

Karşıyakalı engelliler meslek sahibi olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı engelliler meslek sahibi olacak

Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi ve İŞKUR arasında, Karşıyaka’daki engellileri ekonomik hayata dahil etmek adına örnek bir protokol imzalandı.

Engelli vatandaşların hayatın her alanında yer almasını sağlamak adına çalışmalarını soluksuz sürdüren Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi, İŞKUR’la tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

16-70 yaş arası, engel raporu %70’in üzerinde olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan tüm engellileri kapsayan program çerçevesinde, engelliler ve annelerine file ve bileklik örme kursu verilecek. Hem programa katılan engelli bireye, hem de annesine günlük 20 lira ücret ödenecek olan kurslar haftada 5 gün 5 saat yapılacak ve toplamda 7 ay sürecek. Programın engellilere maddi katkısı bununla da sınırlı kalmayacak. 7 aylık kurs süresi boyunca üretilen ürünler, kursun sonunda açılacak kermeslerde vatandaşlarla buluşacak. Satışlardan elde edilen gelir, yine kursiyerlere dönecek. Programa katılmak isteyen vatandaşlar, engel raporları, kimlik bilgileri ve Ziraat Bankası’na bağlı bir hesabın IBAN numarasıyla Kent Konseyi’ne giderek başvurularını gerçekleştirebilecek.

Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hülya Polat, “Engellileri hayatın içerisinde tutmak, onların ve ailelerinin bütçelerine katkı sağlamak istiyoruz. Yapacağımız bu kurs programı sayesinde hem bütçelerine ufak da olsa bir katkı yapacak, hem de onların bir meslek sahibi olmasını sağlayarak belki de ömür boyu gelir elde etmelerine aracı olacağız. Yapacağımız kurslar bununla da sınırlı kalmayacak. Yakın zamanda bir pasta yapım kursu da açacağız” diyerek, tüm engellileri kurslardan yararlanmaya davet etti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi olacak
Sonraki Haber İFK'lı öğrencilere TÜBİTAK'tan madalya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?