ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı çocuklardan Ata'ya dünyanın en uzun mektubu yazılıyor...

Karşıyakalı çocuklardan Ata'ya dünyanın en uzun mektubu yazılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı çocuklardan Ata'ya dünyanın en uzun mektubu yazılıyor...

Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi, ‘Karşıyakalı Çocuklar Atatürk’e Mektup Yazıyor’ projesiyle anlamlı bir rekor denemesi başlattı.

Müzeyi ziyaret eden ilköğretim okulu öğrencileri, Atatürk'e ithafen dünyanın en uzun mektubunu yazacak. 23 Nisan öncesinde tamamlanacak mektup, 'Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilecek.
Karşıyaka Belediyesi, geçen Eylül ayında hizmete açtığı Türkiye'nin ilk 'Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde "Karşıyakalı Çocuklar Atatürk'e Mektup Yazıyor" projesini hayata geçirdi. Kısa süre önce başlatılan projeye ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecek. Çocuklar müzeyi ziyaret ederek, 500 metrelik kağıt rulo üzerine Ata'ya dair duygu ve düşüncelerini yazacak. 23 Nisan öncesinde rulonun tamamlanması hedefiyle kesintisiz dev bir mektup oluşturulacak.
Baştan sona çocukların kaleme alacağı mektup, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'e götürülecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve öğrenciler, dev mektup ile birlikte Atatürk'ün huzuruna çıkacak. Karşıyaka'nın ve Karşıyakalı çocukların bu projeyle 'Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alması için de için girişimler yapılacak. Mektup, uzunluğuyla dünya rekoruna aday gösterilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın konuğu Hacettepe
Sonraki Haber CHP Karşıyaka, Mustafa Balbay'ı konuk etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?