ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’dan teröre lanet yağdı

Karşıyaka’dan teröre lanet yağdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’dan teröre lanet yağdı

Hakkari’de gerçekleşen hain terör saldırısı nedeniyle bugün yapılması planlanan 19 Mayıs korteji ve Şebnem Ferah’ın da konser vereceği Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu İsim Verme Töreni iptal edilen Karşıyaka’da, belediye önünde toplanan vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.

Karşıyaka’da 19 Mayıs coşkusu, Hakkari’den gelen kara haberle teröre tepkiye dönüştü. Karşıyaka Belediyesi’nin öncülüğünde belediye hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde tuttukları türk bayrakları ve pankartlarla teröre lanet yağdırdı.

Belediye binasını önünde kaybedilen şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulurken, daha sonra İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’de yaşanan bu terör olaylarını, Karşıyakalılar ve İzmirliler olarak lanetliyoruz. Terör olaylarında yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, acılı ailerine sabırlar diliyoruz. Bizler çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri olarak, cumhuriyetimizi ve değerlerini savunmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü. Ancak biz bugün, sırf şehitlerimize olan saygımızdan dolayı doğum günümüzü kutlamayı erteliyoruz. Bizim şehitlerimize olan saygımız, ulusal bütünlüğümüzün en büyük parçasıdır” dedi.

Konuşmasının devamında birlik ve bütünlük vurgusu yapan Akpınar, “İmparatorluk dağıldıktan sonra, dünyanın değişik coğrafyalarından insanların anayurda dönüp yerleşmeleriyle oluşan bir milletiz biz. Her ırktan, her kültürden yüzbinlerce insanın harman olduğu, bir arada yaşadığı ve birlikte oluşturduğu bir toplumuz biz. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti bir ırk devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti tüm etnik kökenleri içerisinde bulunduran bir ulus devletidir” ifadelerini kaydetti.

Başkanın konuşmaları sık sık alkışlarla ve teröre lanet yağdıran sloganlarla kesilirken, toplanan kalabalık konuşmanın ardından belediyenin önünden ayrıldı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şebnem Ferah Konseri iptal edildi.
Sonraki Haber Son şampiyon Playoff'ta kaldığı yerden devam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?